Volledig scherm
De rotonde is sinds begin deze week stevig op de schop gegaan. Eind volgende week is ie klaar, daarna volgt de rest van de Deurningerstraat. © Emiel Muijderman

't Is rustig bij rotonde aan Deurningerstraat in Hengelo

HENGELO Zelden was het zó ontspannen fietsen over de Deurningerstraat. Vrijwel geen auto te zien, nu de rotonde met de Sloetsweg eruit ligt. De winkels en tankstation TinQ zijn gewoon bereikbaar, maar het doorgaande verkeer wordt omgeleid. Vooral Frans Busscher, eigenaar en exploitant van het tankstation, merkt dat. Hij houdt nog maar een kwart van de omzet over, schat hij.

En dat valt hem tegen. „Ik had gedacht dat de helft van de klanten wel zou blijven komen.” De verkeersborden melden dat de zaken best te bereiken zijn. „Toch bellen klanten om te vragen of ze kunnen tanken. Die borden nodigen nou ook niet direct uit om door te rijden.” ‘s Avonds na 18.00 uur, als de wegwerkzaamheden stil liggen, dan wordt er weer getankt, constateert Busscher.

Slager

Aan de overzijde, bij keurslager Koekenberg, is het deze week ook wat rustiger, meldt slager Martin Vormeer. „Maar ‘t is natuurlijk ook vakantietijd”, zegt hij erbij. De slagerij heeft veel vaste klanten: „Die hebben we van tevoren laten weten dat we bereikbaar blijven. En een paar oudere klanten kwamen hier al met het golfkarretje van de wegenbouwer. Ja, daar waren ze blij mee.”

Thijert

Bij Thijert Bloemsierkunst, iets verderop, hangt een bordje achter het raam. Dat meldt dat  de zaak tijdens de werkzaamheden óók aan de achterzijde bereikbaar is. En dat aan de Weldamstraat voldoende parkeerplaatsen zijn. John Thijert ziet sinds deze week 30 tot 40 procent minder klanten. Dat hakt er best in. „Mijn probleem is dat we zestien mensen aan het werk hebben, mijn vrouw en ik nog niet meegerekend.” Hij had nog overwogen om tijdelijk op een andere locatie een winkel te openen. „Maar dat is ook geen doen.”

Aria

Aan de andere kant van de rotonde staat de eigenaar van dierenspeciaalzaak Aria ontspannen voor zijn winkel. Hij woont er boven en privé vindt ie dat best lekker, die rust. Maar als ondernemer is hij minder enthousiast: „De omzet is natuurlijk wel wat teruggelopen.” Zijn zaak is gewoon vanaf de Enschedesestraat bereikbaar.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (69%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (13%)
358 stemmen