Volledig scherm
© Universiteit Twente

Talenten van 5 vwo nu al naar Universiteit Twente

ENSCHEDE - Ze zitten nog maar in 5 vwo, maar gaan vanaf volgende week ook al naar de universiteit. De UT heeft 42 scholieren van achttien voortgezet onderwijsscholen in de regio geselecteerd voor een nieuw honoursprogramma. Dat houdt in dat de vwo-ers anderhalf jaar lang elke donderdagmiddag les krijgen op de UT. Ze hoeven die middag niet naar de lessen op hun eigen school.

De UT begint met het honoursprogramma om jongeren in een vroegtijdig stadium aan de universiteit te binden. De belangstelling onder scholieren is groot; liefst 84 meldden zich. De 42 meest getalenteerden werden geselecteerd. Om in aanmerking te komen voor het speciale klasje moesten ze gemiddeld een 7.5 staan en een goede motivatiebrief schrijven.

Honeursprogramma
Het honoursprogramma bestaat uit verschillende masterclasses, te beginnen met een module wetenschapsfilosofie. Ook werken de scholieren onder begeleiding van UT-ers aan hun profielwerkstuk voor de middelbare school. Vandaag was de officiële kick off van het honoursprogramma. De lessen beginnen volgende week.

Volledig scherm
© Universiteit Twente

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (15%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (49%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
3271 stemmen