Volledig scherm
© Universiteit Twente

Talenten van 5 vwo nu al naar Universiteit Twente

ENSCHEDE - Ze zitten nog maar in 5 vwo, maar gaan vanaf volgende week ook al naar de universiteit. De UT heeft 42 scholieren van achttien voortgezet onderwijsscholen in de regio geselecteerd voor een nieuw honoursprogramma. Dat houdt in dat de vwo-ers anderhalf jaar lang elke donderdagmiddag les krijgen op de UT. Ze hoeven die middag niet naar de lessen op hun eigen school.

De UT begint met het honoursprogramma om jongeren in een vroegtijdig stadium aan de universiteit te binden. De belangstelling onder scholieren is groot; liefst 84 meldden zich. De 42 meest getalenteerden werden geselecteerd. Om in aanmerking te komen voor het speciale klasje moesten ze gemiddeld een 7.5 staan en een goede motivatiebrief schrijven.

Honeursprogramma
Het honoursprogramma bestaat uit verschillende masterclasses, te beginnen met een module wetenschapsfilosofie. Ook werken de scholieren onder begeleiding van UT-ers aan hun profielwerkstuk voor de middelbare school. Vandaag was de officiële kick off van het honoursprogramma. De lessen beginnen volgende week.

Volledig scherm
© Universiteit Twente

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
569 stemmen