Volledig scherm
© Erna Lammers

Tauw start onderzoek naar grondwateroverlast in Lonneker

LONNEKER - De gemeente heeft zich gemeld bij de Dorpsraad Lonneker, op zoek naar 'natte kelders'. De dorpsraad startte onlangs een eigen onderzoek naar natte kelders en kruipruimten, omdat Lonnekernaren zich gepasseerd voelden in het onderzoek naar grondwateroverlast in Enschede-Noord door het bureau Tauw.

Echter, de gemeente heeft inmiddels Tauw ingeschakeld om los van Enschede-Noord apart onderzoek te doen naar grondwateroverlast in Lonneker. De gemeente heeft de dorpsraad daarom gevraagd reeds verzamelde klachten van natte kelders en kruipruimten te bundelen en door te sturen. De Dorpsraad Lonneker heeft de hoop uitgesproken dat er gezocht gaat worden naar passende oplossingen voor grondwateroverlast in het dorp.

Teleurstelling
Vorige maand bij de presentatie van het onderzoek door Tauw waren de aanwezige Lonnekernaren teleurgesteld over het ontbreken van hun dorp in de uitkomsten. Het onderzoek van Tauw richtte zich op Walhof-Roessingh, Bolhaar, Roombeek, Stokhorst, Mekkelholt en Boddenkamp, maar niet op Lonneker. En dat terwijl er bij de enquête van deze krant, een van de belangrijkste bronnen in het onderzoek van Tauw, bijna dertig meldingen uit Lonneker afkomstig waren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo AZAZ
20:00
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (60%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (28%)
202 stemmen