Volledig scherm

The Road Home uit Enschede is weer helemaal terug

ENSCHEDE – In 2013 werden ze gezien als grote talenten, klaar om Europa te veroveren. Maar daarna werd het stil rond de Enschedese band The Road Home. Tot nu. Het debuutalbum is er.

Drie jaar geleden verklaarde 3FM de punkrockers van The Road Home tot ‘Serious Talent’. Iedereen had hoge verwachtingen van de groep rond Kenneth (29) en Luke (25) Christoffel uit Enschede. Ze speelden door heel Europa en stonden in het voorprogramma van De Staat​ en Vandenberg’s Moonkings.

De hit Teenage Dancer werd grijsgedraaid op de radio. Iedereen stond te springen om het debuutalbum dat in 2014 uit zou komen.   Gebruikt u de Tubantia-app? Klik dan hier om verder te lezen.   The Road Home in 2012. Foto: Reinier van Willigen
Behoorlijke klap
Het liep anders dan gepland. Het duurde tot 2016 tot de catchy rock ’n roll z’n weg vond tot het debuutalbum Rebel Hearts dat 14 oktober uitkomt. ,,Je begint een bandje en denkt: dit is het voor de rest van je leven”, vertelt oudste broer Kenneth. In realiteit bleek dit anders. De drummer en bassist vertrokken en de broers bleven met z'n tweeën over. Een behoorlijke klap voor beiden.   De band moest zichzelf herpakken, een doorstart maken. Ondertussen gingen de leden door met wat ze het liefste doen: spelen. In wisselende formaties, dat wel, want een drummer en bassist hadden ze nog niet. Eind 2015 doken ze de studio in om de langverwachte plaat - op vinyl - op te nemen. ​
Kenneth (links) en Luke (rechts) tijdens een optreden in 2013. Foto: Reinier van Willigen
Coldplay
Ze werkten samen met producer Guido Aalbers, bekend van z'n werk voor Coldplay en Queens of the Stone Age. ​Dat de band gegroeid is sinds de laatste EP is te horen. De plaat klinkt volwassen, fris. Overduidelijk blijven de invloeden van Bruce Springsteen en Tom Petty.   Ondertussen zijn Eric Zwiers en Johannes Rüther toegevoegd aan de band en maakt de groep vlak voor de albumrelease-show in Atak al een eerste ‘nieuwe’ tour door Duitsland. Het kenmerkt de leden van de band die liever op een podium staan dan in de studio. Luke: ,, We spelen liever het hele jaar door op de meest gekke plekken dan dat we bijvoorbeeld één keer op Lowlands staan.”   Op 14 oktober 2016 komt het album Rebel Hearts uit via het label Goomah​ Music. Diezelfde avond speelt de band een release show in Atak in  Enschede. De single Your Heart Won't Break kwam begin september uit. Die is hieronder te beluisteren:

Volledig scherm
Volledig scherm
© Goomah Music

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
0-4
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1559 stemmen