Volledig scherm

Thijs van Z. bekent doden Enschedese Sandra van Duijl

ALMELO/ENSCHEDE. Thijs van Z. (21), die wordt vervolgd voor de moord cq doodslag op de 18-jarige Sandra van Duijl uit Enschede, heeft een volledige bekentenis afgelegd. In een pro formazitting voor de Almelose rechtbank heeft hij snikkend spijt betuigd van zijn daad, die hij in een bosje bij recreatieplas Het Rutbeek beging. 

De jonge Enschedeër is bereid met de ouders van het slachtoffer in gesprek te gaan, meldde hij aan rechtbankpresidente Liesbeth Venekatte en haar collega's. Sandra is door 'uitwendig inwerkend geweld' om het leven gebracht, staat op de voorlopige dagvaarding van officier van justitie Yolande Oosterhof.

De strafzaak over het geruchtmakende levensdelict wordt vrijdag 20 mei inhoudelijk behandeld. Op de vraag van de voorzitter of Thijs van Z. bereid is vragen te beantwoorden, zei hij: ,,Wat moet dat moet.''

Onderzocht Van Z., die recent is overgeplaatst van de Zwolse gevangenis naar de jeugdgevangenis in Nijmegen, is onderzocht door de psychiater en psycholoog. Hun rapporten zijn eind april beschikbaar. Zijn nieuwe advocate Desireé Greven wacht de conclusies van de gedragsdeskundigen af voor ze met nadere wensen komt.
  Excuses
De verdachte zou een geheime relatie met Sandra hebben onderhouden. Van Z. bood in de korte zitting, die werd bijgewoond door zeker 20 familieleden en vrienden, excuses aan voor zijn zwijgende opstelling in een eerdere zitting, 8 december. Hij vertelde overmand te zijn door emoties.

Poll

Minder water uit de kraan vanwege hoge temperaturen

Minder water uit de kraan vanwege hoge temperaturen

  • Begrijpelijk, we verbruiken met z'n allen meer water (27%)
  • Hoort een waterbedrijf hier niet op voorbereid te zijn? (28%)
  • Niet onnodig lang douchen of de tuin sproeien, dan is er niets aan de hand (46%)
1716 stemmen