Volledig scherm
Deelnemers aan de fietsvierdaagse komen elk jaar langs mooie plekjes in de regio. © Emiel Muijderman

Tiende Enschedese Fietsvierdaagse hoopt op ruim 1000 deelnemers

ENSCHEDE - Hoewel hij een ervaren toerfietser is, raakt Rik Ottink bij elke nieuwe editie van de Enschedese Fietsvierdaagse weer onder de indruk van de schoonheid van het landschap in Twente en de Achterhoek. Dat zal dit jaar van 26 tot en met 29 juli niet anders zijn. Hij weet nu al dat niet alleen hij, maar zeker de waarschijnlijk meer dan duizend deelnemers de uitzetters van de routes erkentelijk zullen zijn.
 

Zorginstelling Livio, waar Ottink adviseur marketing en communicatie is, staat voor de 42e Fietsvierdaagse. En is dit jaar zelf als organisator toe aan het tweede lustrum. Want inmiddels is het tien jaar geleden dat Livio het stokje overnam van de VVV. „Bewegen vinden wij belangrijk. Daar doen we als organisatie met allerlei activiteiten veel aan.”

De Fietsvierdaagse trekt soms drie generaties, die met elkaar op de fiets stappen. Vier dagen kan, maar één dag mag ook. De klant is koning. Het gros van de deelnemers is 60-plus. Er zijn routes van 30, 50 en 70 kilometer. Onderweg zijn er aansprekende afstapmomenten, uitdeelposten en controleposten. Zoals op de eerste dag de Lonnekerberg, landgoed De Wilmersberg tussen Oldenzaal en De Lutte, de Tankenberg maar ook de theeschenkerij in de Judithhoeve tussen Oldenzaal en Losser.

Programmaboekje

In het programmaboekje staat over al die bijzondere plekken uitleg. De routes van 30 en 50 kilometer zijn uitgepijld. Rik Ottink signaleert de laatste twee jaar een toename van elektrische fietsen. Die zijn even welkom als deelnemers op de gewone fiets. „En op de controleposten kunnen elektrische fietsen worden bijgeladen”, vertelt de Boekeloër.

Vertrekpunt is elke dag de Oude Markt. De eerste dag gaat richting Oldenzaal, De Lutte en Rossum. De tweede dag koersen fietsers naar Boekelo en Hengevelde. Op dag drie komen ze onder meer over het wind- en waterpark op de UT en gaan langere routes richting Hertme en Saasveld. Op de slotdag staan Rutbeek, Buurse, Rekken en een stukje Duitsland op het programma. „Natuurlijk is er EHBO en we hebben ook een noodtelefoon bij pechgevallen”, vertelt Rik Ottink. „Dat hoort nou eenmaal bij zo’n evenement.”

Informatie: www.livio.nl of www.uitinenschede.nl

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (10%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (76%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (14%)
743 stemmen