Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Topdrukte in Twentse zwembaden op tropische dag

ALMELO/ENSCHEDE/HENGELO - De openluchtzwembaden in Almelo, Enschede en Hengelo beleefden woensdag de drukste dag van het jaar. Vele zwemmers zochten verkoeling op deze warme zomerdag.

Het zwembad in Almelo verwelkomde woensdag ruim 2.500 bezoekers. Bij Aquadrome in Enschede werd met meer dan 3.000 bezoekers het bezoekersrecord verbroken. Tot slot mocht het Twentebad in Hengelo 4.200 bezoekers ontvangen. 

Verbouwing
De weergoden zijn het Twentebad in Hengelo goed gezind. Net nu het binnenbad wordt verbouwd en er alleen buiten kan worden gezwommen, zijn de temperaturen er ook nog eens naar. Het was voor het Hengelose zwembad de drukste dag in 2 jaar tijd. 

Binnen en buiten
Ook op de ligweide en in het zwembad van Aquadrome was het een gezellige drukte. Bas Morsink, interim directeur Enschedese Zwembaden, is trots. "We zijn trots dat we het bezoekersrecord uit 2015 zo ruim hebben overtroffen. Een groot compliment voor alle collega's die aan het werk waren, de dag is prima verlopen."

Extra toezicht
Op een drukke dag als woensdag zet het Sportpark in Almelo extra toezichthouders bij de zwembaden in. Ook lopen er beveiligers op het terrein. "Om ervoor te zorgen dat de sfeer goed blijft”, aldus Remy ter Beek, locatiemanager van het zwembad in Almelo. "En om te controleren dat er bijvoorbeeld geen alcohol gedronken wordt, dat is verboden."

Volledig scherm
© Aquadrome

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (21%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
521 stemmen