Volledig scherm
Baanwielrenner Jeffrey Hoogland uit Nijverdal werd ook gestimuleerd door het Topsport Stimulans fonds © ANP

Topsport Stimulans geeft Twentse topsporter steuntje in de rug

ENSCHEDE – Topsport Stimulans geeft topsporters uit Twente net dat steuntje in de rug dat het verschil kan maken voor een succesvolle sportcarrière. Tot en met 15 november kunnen topsporters uit de regio een aanvraag doen voor een financiële bijdrage.

Sporttalenten hebben vaak te maken met extra kosten, zoals reiskosten en materiaalkosten. Omdat zij meestal geen sponsoren hebben, zijn de kosten voor eigen rekening. Door topsporters tegemoet te komen in de kosten kunnen zij zich meer focussen op hun prestaties. Dit initiatief van het Johan Cruyff College Enschede en Rabobank Enschede-Haaksbergen heeft dus als doel het topsportklimaat in Twente te optimaliseren.

Olympische Spelen
De afgelopen twee jaar werd de sportcarrière van zo’n 240 topsporters al met een financiële bijdrage uit het fonds gestimuleerd. Een aantal van de sporters deed zelfs mee aan de Olympische Spelen, waaronder baanwielrenner Jeffrey Hoogland uit Nijverdal.

Link met Twente
Om in aanmerking te komen moet een sporttalent in twee van de drie gevallen een link hebben met Twente: wonen, studeren/werken of sporten. Ook moeten de sporters beschikken over een NOC*NSF status of een Regiostatus. De sporter hoeft geen opleiding te volgen bij het Johan Cruyff College.

Steun
De maximale vergoeding is 400 euro per topsporttalent per jaar. Dit bedrag kan net dát steuntje zijn om reiskosten naar een buitenlands trainingskamp, nieuwe sportschoenen of inschrijfgeld voor een toernooi te kunnen bekostigen.

Meer informatie en aanvragen: www.rocvantwente.nl/jcc-topsportstimulans

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (10%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (76%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (14%)
742 stemmen