Volledig scherm
Patricia Klaar op het terras van Square: raadslid Leo Janssen wil de affaire nu eens opgelost zien. © Annina Romita

Trammelant over terras Hengelo duurt voort

HENGELO -Waarom heeft de gemeente een terrasvergunning voor de volle breedte bij restaurant Square tegenover het stadhuis verleend, en niet slechts voor de breedte van de voorgevel? Dat is één van de vragen waarop raadslid Leo Janssen (Lokaal Hengelo) graag antwoord krijgt van het college van B en W.

De affaire sleept zich al enkele jaren voort en nu is wat Janssen betreft de maat vol. Het raadslid wil dat er een einde komt aan ‘deze onverkwikkelijke kwestie’ via een herziening van de terrasvergunning. Zodat, en daar gaat het om, de achterbuurvrouw van Square, Patricia Klaar, vrij toegang krijgt tot haar woning via het gangetje vanaf het terras. Datzelfde moet gelden voor de klanten van haar praktijk voor massage en numerologie, vindt Janssen.

Schotten

Patricia Klaar moet via het terras door het steegje naar haar voordeur; haar klanten ook. Vorig jaar al vroeg ze de gemeente om een oplossing. Het terras is nu nog met schotten afgezet, bedoeld tegen rotzooi van stappers en wildplassers. De schotten die parallel aan de gevel lopen, worden overigens weggehaald op aangeven van de gemeente. Volgens pandeigenaar Willem Fabels houdt dat geen verband met de onenigheid met Patricia Klaar maar gaat dit over terrasvoorschriften. Er komen plantenbakken voor terug.

Overpad

De bewoonster wil evenwel niet via het terras naar het steegje, waar ze een recht van overpad heeft. Raadslid Janssen heeft de situatie eens bekeken: „Mevrouw Klaar en haar bezoekers moeten zich letterlijk en figuurlijk een weg banen tussen terrastafels met gasten van het restaurant en opgeslagen kratten drank en andere gebruiksgoederen”, meldt hij het college. Janssen vraagt zich onder meer af of er wel met de bewoonster is overlegd voordat de terrasvergunning werd verleend.

"Oeverloos"

Het steegje is inderdaad bedoeld als opslagruimte voor het restaurant, zegt Fabels. Patricia Klaar heeft volgens hem een recht op overpad in het gangetje tussen 10.00 en 22.00 uur. Dat geldt ook voor haar bezoekers. Fabels rept van een ‘oeverloze strijd zonder zicht op een oplossing.’ Volgens hem zijn de woning en de praktijk vanaf de andere kant, de Marktsteeg, te bereiken: „Het steegje bij het terras is de door haar zelf geproclameerde hoofdingang.”

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (71%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1228 stemmen