Volledig scherm

Tropical Night Hengelo: terug naar eerste jaren

HENGELO - Het is aanstaande zaterdag weer tijd voor Tropical Night. Of, nog beter: Tropical Night én Day. Want het evenement, dat in 1987 z’n eerste aflevering beleefde, duurt wat langer. Het programma voert bovendien terug naar die beginjaren, met dat tropische sfeertje. Nog een paar nachtjes slapen, zaterdag is het zo ver.

Als het weer maar even wil meewerken, dan wordt het een ouderwets feest. Horeca-ondernemer George ten Brummelhuis is daar, namens de organisatie, helemaal gerust op. Want de vooruitzichten zijn gunstig, meldt hij opgewekt. Die organisatie is Horeca Hengelo. En die wil de vroegere sfeer van Tropical Night weer terug.

Het evenement neigde in de afgelopen jaren steeds meer naar dance-muziek. Bekende en minder bekende dj’s speelden daarbij een steeds grotere rol. De cafébazen haakten graag in op die trend, maar nu willen ze weer terug naar vroeger. „We hebben de koppen bij elkaar gestoken, we willen de oude Tropical Night weer terug”, zegt Ten Brummelhuis van eetcafé De Appel. „Het moet weer echt tropisch worden. Dat hebben we met de hele club besloten.”

Nieuw oud jasje
Het festival krijgt kortom een nieuw, oud jasje. Inclusief een middagprogramma. Daar is vorig jaar al een begin mee gemaakt op het Burgemeester Jansenplein. Het onderdeel is verplaatst: vanaf 12.00 uur vrijdag verzorgt El Centro de la Salsa workshops en demonstraties op de Enschedesestraat, op het ‘rode plein’ bij de Nieuw- en de Drienerstraat. Ook showdansgroep Steps en Dance & Entertainment zijn daar van de partij, net als X Dance vanaf 16.00 uur voor de kinderen.

De aloude Tropical Night speelt zich vanaf 20.00 uur op zeven locaties in de binnenstad af, waaronder vijf podia. Het gebeurt op het plein voor De Appel, op het Burg. Jansenlein, voor Club Merlijn aan de Langestraat, op het pleintje aan de Pastoriestraat en op de Willemstraat. En dan is er op de Beekstraat nog ‘Tropicalalternative’: poppodium De Nul laat daar diverse bands optreden.

Workshops, muziek, demo’s, salsa, dj’s, live cooking: het zijn de belangrijkste ingrediënten van het tropische festival. Om bezoekers van de binnenstad alvast op te warmen, hebben er zaterdag ook ‘flashmobs’ plaats. Een dansgroepje, gewapend met een mobiele geluidsinstallatie, duikt op verschillende locaties en tijdstippen op om demonstraties te geven. Wie wil, kan meedoen. Graag zelfs, zegt Ten Brummelhuis.

Tropical Night in Hengelo staat aanstaande zaterdag op het programma

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (18%)
268 stemmen