Volledig scherm
© Christian van der Meij

Tuin van ongeneeslijk zieke Hengelose opgeknapt

HENGELO - Paula Mulder (40) is ongeneeslijk ziek. Daardoor is ze niet meer in staat haar tuin bij te houden. Maar dankzij de hoveniers van Passie voor Tuinen ligt de tuin er sinds vrijdag weer tiptop bij.

Vier weken geleden werd bij Paula Mulder kanker geconstateerd. Voor haar ziekte werkte ze graag in de tuin. Samen met haar man Richard en hun dochter (6) en zoon (1) maakt ze nu een zware tijd door.

Herstellen
Door haar ziekte kan ze niet meer in de tuin werken en is de boel verwilderd. Haar ziekte neemt veel tijd in beslag en ook haar man kwam er niet aan toe. Hoveniers van Passie voor Tuinen waren vrijdag daarom druk in de weer de voor- en achtertuin van de familie Mulder te herstellen. Paula keek vanuit haar bed in de woonkamer naar de hoveniers. „Geweldig. Alles wordt weer mooi.”

Vanuit het landelijk initiatief Hovenier Helpt hebben drie hoveniers de tuin van de familie aangepakt. „We richten het zo in dat het makkelijk te onderhouden is en dat de familie nog kan genieten van haar tuin,” aldus Gijs Christiaans, een van de hoveniers.

Het project voor de familie Mulder is opgezet door de Stichting Present Enschede. Rianne Klok van Zorgverlening BiOns geeft ondersteuning aan het gezin. „Er is contact gezocht met Present Enschede om te kijken wat we voor de familie konden doen. Daar werd het project van de hoveniers aangehaald.”

Oplossing
De voor- en achtertuin waren zo zwaar verwaarloosd, dat het voor het gezin onmogelijk was deze op te knappen. „Het verhaal van de familie greep ons aan. Present Enschede is eigenlijk alleen bedoeld voor Enschede, maar hier wilden we een oplossing voor vinden,” aldus Marjet Deuten van de Enschedese Stichting.

Hovenier Christiaans: „Het gras stond hoog en het terras was dichtgegroeid. Dat hebben we weggehaald en je ziet de tuin al opknappen.” Een van de plannen voor de tuin is het aanleggen van een breed tuinpad. „Het pad wordt breed genoeg, zodat er een rolstoel of rollator overheen kan.”

Zo kan Paula straks nog van de tuin genieten. Eén van de dingen die niet weggaat is de aardbeienplant. „Die blijft.” Want daar werkte Paula graag aan.

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (49%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (34%)
397 stemmen