Volledig scherm
Stand van Bukatchi op de tuinmeubelenbeurs Spoga in Keulen. © Emiel Muijderman

Tuinmeubelenbedrijf Bukatchi uit Hengelo failliet

HENGELO - Tuinmeubelenbedrijf Bukatchi in Hengelo is door de Almelose rechtbank failliet verklaard. Daardoor verliezen 14 werknemers hun baan.

Tot het bedrijf, dat de tuinmeubelen zelf ontwerpt en die in Azië laat produceren, behoort ook de internetlabel Tuinmeubelen.nl. Bukatchi werd in 2005 opgericht door Frank Krake en groeide aanvankelijk onstuimig. Krake verkocht zijn bedrijf in 2012 aan investeerder Antea en vertrok een jaar later zelf.

Moeizaam
De laatste jaren ging het moeizaam en werd er verlies geleden. Mede door het slechte weer werd er dit voorjaar en in de zomer slecht verkocht en de collectie voor komend seizoen is volgens curator Arco Blankestijn niet goed ontvangen door de vakhandel. Een groot verloop onder het personeel – de helft van de medewerkers vertrok dit jaar – droeg ook al niet bij aan een succesvolle bedrijfsvoering.

Anderhalf miljoen
Volgens Blankestijn bedraagt de totale schuldenlast circa anderhalf miljoen euro. Daar staat een flinke voorraad – geschatte waarde zeven ton – tegenover. De grootste schuldeisers zijn de fiscus, de ABN Amro en het moederbedrijf Antea. Blankestijn zegt wel kansen te zien voor een voortzetting. “Want Bukatchi is een mooi bedrijf met een goede naam in de markt.”

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
372 stemmen