Volledig scherm
Jesse Rabbeljee met zijn collectie shirts © Lars Smook

Tukker raakt tas unieke voetbalshirts kwijt: 'Mijn levenswerk gaat in rook op'

ENSCHEDE/DENEKAMP - Jesse Rabbeljee is radeloos: komt zijn tas met unieke voetbalshirts ooit nog terug? De Twentse verzamelaar raakte die zondagavond kwijt in de trein van Schiphol naar Enschede.

Nu doet hij op Facebook een oproep aan alles en iedereen om hem te helpen. Om de ernst aan te geven, vertelt Rabbeljee (42). "Ik ben er doodziek van, heb de hele nacht niet geslapen en zelfs gehuild als een kind. Sommigen zullen daar misschien om lachen, maar voor mij is dit een stuk levenswerk dat in rook op gaat. Ik hoop met alles wat ik heb dat die tas terug komt."

Rabbeljee was zondag op de weg terug uit Londen, waar zijn shirts tentoongesteld waren. Hij heeft in totaal ruim 800 unieke voetbalshirts, elk met een eigen verhaal.

Onschatbare waarde
De verloren tas betreft achttien wedstrijd gedragen exemplaren, plus een uniek Tahiti-jack. "Het is een heel bijzonder deel van de collectie, ik had ze niet voor niets uitgekozen voor die tentoonstelling. Voor mij van onschatbare waarde", vertelt Rabbeljee.

In de trein terug ging het waarschijnlijk mis bij het overstappen. Vanuit Amersfoort moest wegens spoorwerkzaamheden met de bus verder worden gereisd naar Apeldoorn. "Dus iemand die iets gezien heeft in de bus, trein of ergens anders: laat het me alsjeblieft weten."

Hoeveel de tas unieke shirts waard is wil Rabbeljee niet zeggen. Wel ligt er een mooie beloning op de eerlijke vinder te wachten, belooft de Tukker.

Gevonden voorwerpen
Rabbeljee heeft contact gehad met de afdeling gevonden voorwerpen van de NS en van de busmaatschappij. Bij beide organisaties is er nog geen tas gevonden die voldoet aan de beschrijving. 

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (10%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (76%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (14%)
727 stemmen