Volledig scherm
Truus Wotte in haar blazer van de Olympische Spelen uit 1952 © Annina Romita

Turnster (81) 'met keiharde spieren' gehuldigd in Enschede

ENSCHEDE - Ze mag dan de 80 gepasseerd zijn: lening en soepel is ze nog steeds. De Enschedese Truus Wotte (81) is na 75 jaar lidmaatschap bij gymclub Hercules gehuldigd.

Truus strekt moeiteloos haar lange benen en voeten uit. "Moet je eens voelen hoe sterk mijn spieren nog zijn", zegt ze als ze de spieren van haar bovenarmen aanspant. Die zijn keihard. Blessures heeft ze nooit opgelopen.

Sportfamilie
De Enschedese begint al op 6-jarige leeftijd met gymnastiekoefeningen thuis. Haar eigen gezin werd een sportfamilie. ,,Dat ik voor het turnen veel weg was was voor het gezin geen probleem. De gezinsleden sporten zelf allemaal", zegt Truus. Ze weet niet meer aan hoeveel wedstrijden ze meedeed, maar het waren er veel. Of ze zenuwachtig was van tevoren? ,,Natuurlijk was ik nerveus, maar als ik eenmaal in de ringen hing of de balk aanraakte, dan kwam ik in een roes terecht. Dan vergat ik alles om me heen. Ik had een winnersmentaliteit en een drive."

'Geweldige ervaring'
Behalve het feit dat ze vroeger veel successen behaalde met turnen deed Truus ook veel voor de turnsport. De Enschedese was actief voor de Twentse Turn Kring en het begeleiden van Twentse turnsters naar het trainingscentrum Papendal. Zelf werd Truus twee keer Nederlands jeugdkampioene en Twents kampioene. Verder was ze internationaal jurylid en ging met de olympische ploeg van Nederland naar Helsinki in 1952. Wegens gebrek aan wedstrijdervaring was ze reserve. ,,Het was een geweldige ervaring. Ik had nog nooit gevlogen en was nooit buiten Twente geweest. Dat vergeet ik nooit meer."

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (51%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (35%)
2455 stemmen