Volledig scherm
© Christian van der Meij

TV Hercules in Hengelo pakt uit met Paul Haarhuis en open weekend

HENGELO – De feestjes zijn doorgaans bescheiden bij tennisvereniging TV Hercules, maar deze keer moeten ze hebben gedacht: laten we eens gek doen. De club aan het Nachtegaalspad in Hengelo viert haar 40 ste verjaardag en er diep in de buidel getast om Paul Haarhuis zaterdag een clinic te laten verzorgen voor de jeugd en volwassenen. En iedereen is van harte welkom om te komen kijken.

Zondag is er nog een opendag. ,,We houden geen officiële receptie, maar wilden wel iets bijzonders maken van het 40-jarig bestaan van onze vereniging”, vertelt voorzitter Abe de Jong aan de bar in het clubhuis. Buiten prepareert groundsman Geert Koopman de vijf gravelbanen. Aan de twee kunststofbanen hoeft hij niet veel te doen. ,,We zijn aan nieuwe banen toe”, meldt De Jong. ,,De gravelbanen zijn op. We houden ons momenteel bezig met de vraag welke ondergrond het moet worden; opnieuw gravel of alles kunststof. Het is een ingewikkelde afweging.” De Jong is 20 jaar voorzitter van de club, die voortkomt uit de vroegere omnisport vereniging Hercules. De Jong was bestuurslid. ,,6 juli 1976 is de tennisafdeling aan de al bestaande gymnastiek- en handbalafdeling toegevoegd. Die begindatum hebben we altijd aangehouden, ook toen de omnivereniging werd opgeheven en Hercules zelfstandig verder is gegaan.”

Als zich een opvolger aandient, draagt De Jong de voorzittershamer over. Maar hij vindt het eigenlijk ook nog best leuk om te doen. ,,We hebben een hartstikke mooie vereniging. Er is ruimte voor sportieve ambities, terwijl gezelligheid en het sociale aspect hele belangrijke pijlers zijn. We hebben 70 tot 80 actieve vrijwilligers voor allerlei verschillende taken op een totaal van 660 leden. Met 100 jeugdleden en een bloeiende afdeling TennisKids, is Hercules bovendien een grote club. Tennisleraar Niels Holtslag vult de lesfaciliteiten voor Hercules in en doet dat naar volle tevredenheid. Wat willen we nog meer?”

Een leuk jubileumweekeind! Gerard Gerrits en Niels Holtslag verzekeren namens de jubileumcommissie dat het een mooi feestje wordt voor alle leden. Ook buitenstaanders mogen sfeer komen proeven. ,,Zaterdag is er van alles te doen, van de clinic van Paul Haarhuis tot een stormbaan en springkussen voor de kinderen. De zaterdag is tevens de ,seizoensafsluiting met de Ladderprijsuitreiking.” De opendag bestaat zondag uit kennismakingslessen van Niels Holtslag van 12.00 tot 14.00 uur. ,,We willen dit jubileum graag vieren met iedereen die interesse in tennis bij Hercules heeft”, benadrukt de voorzitter. ,,Daarom hebben we er een open weekend van gemaakt.” www.tvhercules.nl.

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (52%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (15%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (33%)
662 stemmen