Volledig scherm
© Christian van der Meij

TVO Beckum 'blij verrast': kunstgrasveld in 2019

HENGELO/BECKUM - Als laatste voetbalvereniging in de gemeente Hengelo krijgt ook TVO in Beckum de beschikking over een kunstgrasveld. Maar de club moet nog wel even geduld hebben, tot 2019.

De aanleg van een kunstgrasveld voor TVO is een van de voorstellen voor nieuw beleid, die zijn opgenomen in de gemeentelijke kadernota. Voorzitter Alfons Harink las het nieuws gisteren in de krant. „We zijn blij verrast. Een mooi vooruitzicht.”

Huur

TVO had al eerder kunnen beschikken over een kunstgrasveld, maar de club gaf toen de voorkeur aan de bouw van nieuwe kleedkamers. De aanleg van het kunstgrasveld kost de gemeente 350.000 euro. TVO moet daarvoor dan wel meer huur gaan betalen. „We hebben nog drie jaar de tijd om te bedenken hoe we dat gaan opvangen”, zegt secretaris Gerard Lansink Rotgerink.

Achilles

Ook Achilles’12 en BWO komen in aanmerking voor een (extra) kunstgrasveld: in respectievelijk 2017 en 2019. Achilles-voorzitter Benno Goosen is ‘positief verrast’. Maar eerst moeten de leden nog een besluit nemen over vervanging van het bestaande kunstgrasveld op sportpark 't Wilbert. Dat gebeurt aanstaande dinsdag in een buitengewone ledenvergadering.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1149 stemmen