Volledig scherm
Het organiserende trio met v.l.n.r. Kim Vollenbroek, Alina Kothman en Tanja Heerbaart. En Sproet, de mascotte. © Alina Kothman

Twee dagen Kids@thepark in Hengelo

HENGELO - Verkeersregelaars en omleidingsborden: op die wijze zorgen de organisatoren van kids@thepark ervoor dat het gratis ‘kidslifstyle-evenement’ in het Prins Bernhardplantsoen komende zaterdag en zondag goed bereikbaar is, temidden van de wegafsluitingen.

Het is de vierde editie van een constant groeiend evenement. Het begon in 2013 met zo’n 3.000 bezoekers, vorig jaar waren dat er al 8.500. En daarom niet alleen meer op de zondag: ook de zaterdag is er nu bij getrokken. „We gokken op 10.000 bezoekers”, aldus het organiserende trio met Kim Vollenbroek, Alina Kothman en Tanja Heerbaart. De weersvoorspellingen zijn in elk geval veelbelovend, melden ze.

Veelzijdig

Het stadspark biedt op zaterdag en zondag ruimte aan in totaal 57 deelnemers. Het aanbod is veelzijdig met onder meer kleding, eet- en snoepkramen en een groep foodtrucks. Een kleine greep uit de verdere attracties: jonge bezoekers kunnen in grote ‘aquaballen’ de vijver op; naast de vijver heeft zwemschool Riva een zwembadje, inclusief zeemeermin; op het podium op de grote weide zijn modeshows met een dancebattle door leerlingen van dansstudio X-dance; Aveleijn is van de partij met een beleef tent. En die staat weer naast de theatertent en een springkussen.

Veiligheid

Ook aan de veiligheid in de vijver is gedacht. De PvdA had daar vorig jaar vragen over, burgemeester Sander Schelberg liet daarop weten dat kinderen onder de tien jaar alleen onder begeleiding in het park mogen komen. Desondanks staan de kraampjes met de rug naar de vijver en houdt de EHBO toezicht.

Knipkaart

De levensgrote mascotte Sproet is er ook weer bij en nieuw is dit jaar een polsbandje, waarmee kinderen verschillende attracties kunnen bezoeken. Een soort ‘knipkaart’ die 7,50 euro kost. Kids@thepark duurt op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (69%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (17%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (13%)
349 stemmen