Volledig scherm
© Klaus Wiedau

Twee gewonden bij brand in flatgebouw in Gronau

GRONAU - In de Duitse grensplaats Gronau zijn woensdag twee mensen gewond geraakt bij een brand in een flatgebouw. De politie gaat uit van brandstichting. Dat meldt de Westfälische Nachrichten op haar website.

Groot materieel
De brand ontstond tegen 11.30 uur op de bovenste verdieping van een flatgebouw van zes hoog aan de Enscheder Straße, ter hoogte van de rotonde met de Königstraße. Omdat direct duidelijk was dat mensenlevens in gevaar waren, rukte de brandweer met groot materieel uit.

Behalve de uitrukploegen van Gronau en Epe werden ook de bedrijfsbrandweren van Urenco en Propex en een speciaal voertuig van de brandweer uit Ochtrup gealarmeerd. Bovendien werden een noodarts en meerdere ambulances opgeroepen.

Ladder
De brandweer bracht twee bewoners met behulp van een ladder van het balkon van hun woning in veiligheid. De overige bewoners van de flat konden zelf naar buiten komen. Twee personen liepen een rookvergiftiging op. Een 61-jarige man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede bewoner weigerde zich te laten behandelen, aldus de politie.

Brandstichting
Twee woningen en de hal op de zesde verdieping raakten beschadigd, Vermoedelijk is de brand ontstaan in de hal, vlakbij de lift. De recherche is een onderzoek begonnen naar de brandoorzaak. Opzettelijke brandstichting wordt niet uitgesloten.

De Enscheder Straße is de doorgaande weg van Glanerbrug naar het centrum van Gronau. Tijdens de bluswerkzaamheden was de weg ter hoogte van het flatgebouw afgezet.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (18%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (50%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (33%)
901 stemmen