Volledig scherm
© TC Tubantia

Twee Hengelose AH-supermarkten op zondag eerder open

HENGELO - De supermarkten van Albert Heijn in de winkelcentra Slangenbeek en Hengelose Es zijn voortaan elke zondag al vanaf 10.00 uur geopend. Ze volgen daarmee het voorbeeld van de Lidl aan de Waarbekenweg en de Nettorama aan het Apolloplein.

Sinds juni van dit jaar mogen de winkels in Hengelo elke zondag open. De meeste plaatselijke supermarkten zijn geopend van 12..00 tot 18.00 uur.

Succesvol

Volgens Marcel Berghuis, eigenaar van de AH in Slangenbeek, is de zondagopenstelling ‘extreem succesvol’. „Gewoon gigantisch, zo druk. Vandaar dat we er nu wat uurtjes bij aanplakken. Daarmee pak je ook het ontbijt- en brunchmoment mee.”

AH Bijen in de Hengelose Es was afgelopen zondag voor het eerst om 10.00 uur open, Berghuis volgt komende zondag. Beide zijn zelfstandige franchisebedrijven. De overige supermarkten van AH in Hengelo zijn filiaalbedrijven. Die gaan pas om 12.00 uur open.

Behoefte

Volgens eigenaar Marcel Berghuis van AH Slangenbeek zorgt de zondagopenstelling voor extra omzet. „Het voorziet echt in een behoefte. In Hengelo waren we er vrij laat mee. Maar het wordt steeds meer gemeengoed in Nederland, hé. De mensen verwachten het ook.”

De Nettorama is in Hengelo de enige supermarkt die ’s zondags tot 19.00 uur open is, de rest sluit om 18.00 uur..

Live Voetbal

home logo PSVPSV
74'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

  • Ik heb altijd gezegd dat we nog lang niets alles weten over het grote bedrog (45%)
  • Kunnen we nu ophouden over die crisis? Er is toch schoon schip gemaakt? (27%)
  • Laten we eerst afwachten of er een sanctie wordt opgelegd, voor we oordelen (28%)
1033 stemmen