Volledig scherm
De plek van de milieu-eilanden in de stad zijn regelmatig onderwerp van gesprek. © Carlo ter Ellen

Twee Hengelose milieu-eilanden weg

HENGELO Afvalmaatregel in de wijken Slangenbeek en Roershoek. Resultaat van een periodieke ‘heroverweging’ van de gemeente.

 

Het milieu-eiland aan de Londonstraat in de wijk Slangenbeek zal spoedig verdwijnen. „Er wordt weliswaar veel afval aangeboden, de containers zijn redelijk vol, maar onze indruk is dat het eiland vooral veel aantrekkingskracht heeft op mensen uit de regio.” Dat zegt Auke Doornbosch, projectleider circulaire economie van de gemeente. „De mensen uit de wijk kunnen straks met hun afval bij het winkelcentrum Slangenbeek terecht.” Ook het milieuplein aan de Salamanderstraat in de wijk Roershoek verdwijnt. „Er wordt niet veel aangeboden en bovendien hebben we veel overlast van spullen die worden aangeboden daar en die er niet thuishoren, zoals kartonnen dozen”, aldus Doornbosch.

Berflo Es
Er wordt nog over een geheel nieuwe locatie nagedacht voor de bewoners in Berflo Es, omgeving Jules Haeckstraat. „Daar zijn we nog niet helemaal uit, waar dat milieu-eiland precies zou moeten komen.” De gemeente maakt periodiek een heroverweging ten aanzien van het afvalbeleid. De gemeenteraad bepaalde destijds dat er zestig tijdelijke, bovengrondse milieu-eilanden in de stad moesten komen. „Er is niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat in alle gevallen voor goede locaties is gekozen. Afhankelijk van de reacties die we binnenkrijgen, bekijken we of we moeten veranderen”, aldus ambtenaar Doornbosch. 

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
RUST
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (34%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1912 stemmen