Volledig scherm
De Bloashal van het Twentebad. Zomers is het een buitenbad, bij aanvang van het seizoen wordt het bad overkapt. © Wouter Borre

Twentebad Hengelo adviseert jongeren tijdelijk ergens anders te gaan zwemmen

HENGELO – Het Twentebad in Hengelo geeft een ongebruikelijk advies aan de oudere jeugd: als ze dezer dagen willen zwemmen, kunnen ze vanaf vrijdagmiddag beter naar andere buitenbaden in omgeving gaan. Kleine kinderen zijn juist van harte welkom.

Net nu er tropische dagen aankomen, wordt het grote diepe buitenbad vrijdag overdekt en omgeturnd tot ‘Bloashal’. Dat is nodig omdat komende maandag de zwemlessen, de trainingen voor de zwemclubs en de activiteiten voor vijftigplussers beginnen. Uitwijken naar het recreatiebad binnen kan niet: dat wordt op dit moment verbouwd.

Ideaal
Voor ouders met kleine kinderen zijn dit ideale dagen: de ondiepe baden zijn wel geopend, kinderen kunnen daar naar hartenlust spelen en zwemmen. Volgens badmanager Ilija Melisie kunnen jongeren beter naar het Hulsbeek of Delden gaan. “Er zijn veel kleine kinderen, dus als ze balspelen willen doen, kunnen ze beter ergens anders naar toe gaan.”

Entreeprijzen
Het zwembad is niet van plan de entreeprijzen te verlagen. “Wij willen juist nu voorrang geven aan aan de gezinnen en ze zo veel mogelijk de ruimte geven. Als we de entreeprijzen verlagen, wordt het juist drukker en dat is niet de bedoeling”, zegt Melisie.

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (21%)
796 stemmen