Volledig scherm
© Annina Romita

Twentebad Hengelo: buiten zwemmen, binnen slopen

HENGELO - In Hengelo is een begin gemaakt met de renovatie van het 44 jaar oude Twentebad. Wethouder Claudio Bruggink gaf maandagmiddag het startsein van de sloopwerkzaamheden door Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Het Twentebad ondergaat een ware metamorfose. De komende weken wordt de recreatiezaal met 25 meter recreatiebad, het familiebad en het kleuterbad Bambino Beach gerenoveerd. De vloer gaat er uit en wordt deels opgehoogd, zodat de verschillende baden op dezelfde hoogte komen. Verder komt er een nieuwe glijbaan en krijgt het recreatiebad een beweegbare bodem.

Negen Miljoen
De gemeente Hengelo steekt negen miljoen euro in de renovatie. „Het Twentebad wordt straks een geweldige voorziening”, aldus wethouder Bruggink. „Nu al komt 15 procent van de bezoekers van buiten Hengelo, dat worden er nog veel meer.”

De werkzaamheden duren de hele zomervakantie en daarna zijn de bouwvakkers nog wel twee weken bezig. Er is bewust voor deze periode gekozen omdat er in de vakantie geen zwemlessen zijn. Het familiebad is nog drie tot vier weken langer dicht.

De buitenbaden zijn deze zomerweken gewoon geopend. Zwemliefhebbers kunnen terecht in het wedstrijdbad, familiebad, de junglebeach waterspeeltuin en het vlinderbad. Op de eerste dag van de schoolvakantie trokken de buitenbaden gisteren zo’n duizend bezoekers.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (59%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
541 stemmen