Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Twentse Oktoberfest in Hengelo staat in de steigers

HENGELO - De herfst nadert, de eerste eikels rollen weer in de goot en de maïs staat hoog: het betekent dat het programma voor de zevende editie van het Twentse Oktoberfest ook alweer in de steigers staat.  

Op vrijdag 14 oktober trekt weer een grote meute in lederhosen en dirndljurk naar Hazemeijer, waar ’s avonds het eerste vat wordt aangeslagen door Helligen Hendrik. Het is, zo claimen de organisatoren, het grootste en bekendste oktoberfest in de regio. Als Duitse topartieste is dit jaar Pia Vanelly geboekt.

Goede vriend
„We kenden een goede vriend van haar, anders was het waarschijnlijk onbetaalbaar geweest om haar naar Twente te halen, vooral in oktober”, zegt woordvoerder René Odink. Ook de Hengeler Weend Bloazers zijn van de partij, evenals Mulder & Mulder van Havenzangers 2.0.

Uitverkocht
Vorig jaar was het Oktoberfest ruim twee weken van tevoren uitverkocht. Er meldden zich bijna 1.400 gasten, aldus een woordvoerder van de organisatie. Samen consumeerden ze 4.000 liter bier. Dit jaar worden alle records overtroffen, verwacht de organisatie. Nieuw is dit jaar dat er voorafgaand aan het feest een diner is in de zaal. Het ‘Oktoberfestmenu’ wordt samengesteld en bereid door topkok Raymond Prinsen.
Lederhosen en dirndl zijn niet verplicht maar worden wel gewaardeerd, meldt de organisatie.

Goed doel
De opbrengst gaat altijd naar een lokaal goed doel. Dit jaar is dat de stichting Skik in Twente, een organisatie die mantelzorggezinnen een zorgeloze vakantie biedt.

Live Voetbal

home logo FC GroningenGRO
66'
1-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
62'
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AjaxAJA
61'
0-2
VitesseVIT
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-7
PSVPSV
away logo

poll

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

  • Het zal daar vast goedkoper kunnen, maar onze arbeiders zijn zo de dupe! (83%)
  • Ach, er komen ook activiteiten van een Engels zusterbedrijf naar Hengelo (8%)
  • Vervelend voor die mensen, maar Nederland heeft een goed sociaal vangnet (10%)
884 stemmen