Volledig scherm
© Christian van der Meij

Uitgaan in Hengelo moet evenement worden

HENGELO - Hengelose kroegen en discotheken moeten de krachten bundelen en zich presenteren als één groot evenement, met eigen bewaking en toezicht op drankmisbruik. Dat zegt burgemeester Sander Schelberg die ijvert voor een aantrekkelijker uitgaansleven in Hengelo, ooit dé uitgaansstad van Twente

Schelberg pleit ervoor de nachthoreca te concentreren in een beperkt gebied van de binnenstad. Dat moet duidelijk herkenbaar zijn, eventueel afgezet met lint. Mensen die er willen uitgaan, dragen allemaal hetzelfde polsbandje en zijn dus gecontroleerd. Zo stelt Schelberg het zich voor. „Maak er een afgebakend gebied van, met open terrassen, zodat het geheel als een evenement overkomt.”

Veilig
De uitgaansgelegenheden zijn in zijn visie zelf verantwoordelijk voor de veiligheid waarvoor ze gezamenlijk een bewakingsbedrijf inhuren. Schelberg ziet de bewakers als ‘vriendelijke gastheren’ die wel kunnen optreden tegen dronken mensen - ‘Jij komt er niet in!’ - en die politie overbodig maken.

In de Hengelose horeca is het volgens hem veilig, gezellig en schoon. Ondernemers spreken elkaar erop aan als iemand zich niet aan afspraken houdt. Dat geldt dan ook voor het niet schenken van alcohol aan minderjarigen.

Verantwoordelijkheid
Schelberg bepaalde onlangs dat een café dicht moet dat volgens hem stelselmatig alcohol aan jongeren verkocht. Het is een van de aanleidingen voor zijn pleidooi de nachthoreca anders op te zetten, met meer verantwoordelijkheid bij de ondernemers. Schelberg zegt af te willen van de ‘rotte appels’ en verder te willen met de ‘goede ondernemers’. Alleen die komen in aanmerking voor een exploitatievergunning in het nachthorecagebied.

Dit is volgens de burgemeester het goede moment, omdat de gemeenteraad binnenkort praat over de toekomstvisie op de Hengelose horeca, die de status als uitgaansstad wil terugkrijgen. Volgens Schelberg sluiten zijn ideeën daarbij aan.

Live Voetbal

home logo AZAZ
20:00
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (60%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (28%)
206 stemmen