Volledig scherm
© Thinkstock

Uitvaartverzekeraar Ardanta uit Enschede buigt voor zieke Bo (9)

ENSCHEDE - Elk kind moet met de ouders kunnen worden meeverzekerd voor een uitvaart, ook al is het kind ernstig ziek. Dat uitgangspunt wil de Enschedese verzekeraar Ardanta in het vervolg hanteren. Ardanta lijkt daarmee een knieval te maken voor Bo, die leukemie heeft.

Ardanta weigerde eerder een onverhoopte uitvaart van haar te verzekeren.

Actie
De koerswijziging is het gevolg van een actie van moeder Laura Prins uit Zeewolde die geen verzekering kreeg voor haar ernstig zieke dochter Bo, die 9 jaar is. De afwijzingsbrief postte Prins op Facebook. Het bericht werd tienduizenden keren gedeeld en opgepakt door diverse media.

Gezondheid van kinderen
Tot nog toe konden alleen kinderen tot 30 dagen na de geboorte worden meeverzekerd, ongeacht hun gezondheid. Volgens directeur Guido Horst wordt dat vanaf 1 juli anders. Ardanta zal niet meer naar de gezondheid van kinderen vragen, ongeacht hun leeftijd. Als meeverzekerde kinderen 18 worden, zal Ardanta bovendien een eigen polis aanbieden, zonder naar de gezondheid te vragen.

Behandeling
Vader Peter Prins zegt dat de intentie die Ardanta uitspreekt ‘natuurlijk prachtig is’. Verder is hij met het onderwerp ‘wel klaar’ omdat alle aandacht moet uitgaan naar Bo en de strijd die zij nu tegen de ziekte voert. Ze heeft een periode van twee jaar van behandeling voor de boeg. Hij vertelt hoe blij het gezin zal zijn als ze die tijd achter zich hebben.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1656 stemmen