Volledig scherm

Uitverkocht - Kerstmarkt Bochum

Bochum vrolijkt de donkere dagen voor kerstmis op met vertier voor jong en oud. Met meer dan 180 sfeervol verlichte kramen, een vliegende Kerstman, een middeleeuwse markt en een historisch reuzenrad biedt de kerstmarkt in het Duitse Bochum veel vertier. Van 17 november tot 23 december kunnen bezoekers in het centrum kiezen uit een groot aanbod van ambachtelijk gemaakte kerstproducten en winterse lekkernijen. Speciaal voor Tubantia-abonnees is er een busarrangement samengesteld met vertrek op zaterdag 10 december. Bestel nu uw tickets: www.tubantia.nl/bochum

Grote publiekstrekker tijdens de kerstmarkt is de show met de vliegende Kerstman op de Dr.-Ruer-Platz. Op spectaculaire wijze vliegt de beroemde artiest Falko Traber op 33 meter hoogte als Kerstman door de lucht in een door rendieren getrokken arrenslee. Aan het eind van zijn vlucht begroet hij de kinderen die op het podium van de Sparkasse Bochum op hem staan te wachten. Bezoekers die meer van Bochum willen zien, kunnen deelnemen aan een kerstrondleiding die voert langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Ook bestaat de mogelijkheid tot het aanschaffen van een kerstpas, waarmee u korting krijgt bij 24 verschillende kramen van de kerstmarkt.

Lichtjes zover het oog reikt

Oude tijden herleven in Bochum: bezoekers kunnen een ritje maken in een enorm historisch houten reuzenrad uit 1921. Meer geschiedenis herleeft tijdens de middeleeuwse markt rond de Pauluskirche. Mensen in middeleeuwse klederdracht bieden ouderwetse lekkernijen en ambachtelijke producten aan. De fakkels, olielampen, kaarsen en theelichtjes zorgen voor een magische sfeer. Ook voor de kleintjes is er vermaak in de vorm van boogschieten, eieren tikken en een kerstboemeltreintje.

Glühwein drinken onder een fonkelende sterrenhemel? Het kan op de Husemannplatz, waar dit jaar opnieuw met behulp van een zes meter hoog lichtdak van 15 bij 15 meter een sterrenhemel wordt nagebootst. De straten tussen de Südring en de Boulevard fonkelen bovendien in het licht van meer dan 20.000 LED-lampjes.

Kortom, veel bijzonders te beleven op de Kerstmarkt in Bochum.

Exclusief Tubantia Club-arrangement:

9:30 uur : vervoer Enschede - Bochum Kerstmarkt met moderne bus van ‘Bochum City’. 11:45 uur : rondleiding in het Duits over de middeleeuwse markt circa 1,5 uur. 13:00 uur : vrij om de Kerstmarkt te bezoeken en te genieten van het eten Optioneel : bezoek aan Bergbau-Museum op eigen gelegenheid Optioneel : City Tour Bochum 17:00 uur : Show met de vliegende Kerstman op Dr.-Ruer-Platz 19:00 uur : verzamelen Massenbergstraße 9, voor terugreis Bochum – Enschede

Prijs: € 7,50 incl. vervoer, rondleiding en gratis entrée voor Bergbau-Museum Bochum (15 min. lopen vanaf de Kerstmarkt of 1 metro station).

Bestel nu uw tickets: www.tubantia.nl/bochum

Vertrek vanaf: Ondernemershuis, Hengelosestraat 585, Enschede. Achter het pand, te bereiken via de parallelweg, bevindt zich een grote gratis parkeerplaats.

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (40%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (34%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (26%)
62 stemmen