Volledig scherm
MST © Lars Smook

Update | MST zoekt familieleden ernstig zieke patiënt; zoektocht in volle gang

ENSCHEDE – Wie mist in zijn omgeving een ongeveer 65-jarige man, kalend, met lichtgrijs haar en keurig gekleed? In het MST in Enschede meldde zich gisteravond een onbekende verwarde man die voldoet aan dit signalement. De man is verward en ernstig ziek.

Hij had geen legitimatie bij zich en is niet in staat om te vertellen wie hij is. De man droeg bij binnenkomst een spijkerbroek met een spijkerjas en een t-shirt. Vandaar dat het MST mensen in de regio oproept om het ziekenhuis te bellen als ze iemand met dit signalement missen.

Geen foto
"De man heeft een serieuze aandoening en is terecht naar het ziekenhuis gekomen", zegt woordvoerder Lars Wormgoor. Vanwege de privacywetgeving kan Wormgoor niet meer kwijt over de medische toestand van de onbekende patiënt. Het is ook de reden dat er geen foto wordt verspreid. "Hij verkeert buiten levensgevaar en het gaat naar omstandigheden goed met hem."

Medische geschiedenis
Maar tijd om achterover te leunen is er niet. De zoektocht naar de identiteit van de man is urgent, want het ziekenhuis beschikt nu ook niet over zijn medische geschiedenis. "We weten dus niet of hij medicijnen nodig heeft." De hoop is gevestigd op familieleden, kennissen of collega's die de man missen. Het ziekenhuis heeft geen enkel aanknopingspunt. Uit zijn kleding en de plastic tas die hij bij zich droeg kan niets worden opgemaakt. De man is aan komen lopen en had geen fietssleutel bij zich. Dat zou erop kunnen duiden dat hij in de buurt van het ziekenhuis woont. Dergelijke conclusies durft het ziekenhuis niet te trekken. Wormgoor: "Meestal kom je uit bij instanties, maar ook daar is niemand met dit signalement vermist."

Update 16.49 uur:

Het MST heeft inmiddels diverse tips ontvangen. Onder meer van politiekorpsen in Nederland, maar ook vanuit Duitsland. De tips hebben echter nog niets opgeleverd.

Update 17.46 uur: 
Het MST heeft meer gegevens over de patiënt in kwestie naar buiten gebracht. De patiënt draagt een standaard denim spijkerjack, een bruin T-shirt en een spijkerbroek. Hij draagt halfhoge donkerbruine suède schoenen (Clark’s desert boots). Het geheel maakt een verzorgde indruk. In zijn plastic tasje zat onderkleding voor een overnachting, waaronder een gestreepte pyjamabroek." Het MST zegt dinsdag wellicht na overleg met de politie nog een foto te verspreiden van de man.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (51%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (35%)
2459 stemmen