Volledig scherm
© Angelique Kunst

Update | Schade brand Rodepa in Hengelo loopt in de tonnen

HENGELO – Het Rodepa-personeel dat zondagmorgen vroeg vanwege rookinademing door ambulancepersoneel moest worden onderzocht, heeft geen ernstige gevolgen aan de brand overgehouden. Directeur Roy de Paauw van Rodepa schat de schade op enkele tonnen.

De brand brak zondagmorgen rond half vijf uit in een van de machines in de achterste hal op het terrein aan de Jadestraat. Er waren op dat moment zes mensen aan het werk. In dit deel van het bedrijf wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week gewerkt. Er wordt gebruikt plastic verwerkt tot granulaat, waarmee dan weer bloempotten, tuinmeubels en vuilniszakken kunnen worden gemaakt.

Geluk gehad
Volgens De Paauw heeft het bedrijf nog geluk gehad. “We hebben al eens eerder brand gehad met veel ergere gevolgen. Dus toen we een paar jaar geleden nieuw bouwden hebben we gezorgd voor een heel stevige constructie met beton in de hal. Dat heeft nu de schade beperkt. Bovendien hebben de mensen die aan het werk waren meteen geprobeerd te blussen en de brandweer was er snel.Het duurde vervolgens nog wel even voor die voldoende water hadden om te blussen, maar daarna was het ook redelijk snel gebeurd."

De Paauw hoopt snel weer het werk te kunnen oppakken. "Ik hoop dat we met een week of twee weer kunnen draaien. Al weet ik natuurlijk niet hoe groot de schade aan de machines is. Al dat bluswater, je weet niet wat dat doet, of je daar storingen van krijgt. Daar moeten de deskundigen vandaag naar kijken.”

Gaten
In de hal hebben de vlammen gaten in het dak en de metershoge wanden gebrand. Dat deel wordt volgens De Paauw komende week gesloopt: de aannemer gaat direct aan de slag met herstel. Verder moet er veel bluswater en verbrand plastic worden weggewerkt.

De Paauw prijst zijn personeel dat deze zondagmorgen druk is met opruimen. “Ik heb gelukkig een paar heel goeie jongens aan het werk, die zijn nu de boel aan het leeghalen en schoonmaken.”

Volledig scherm
© Angelique Kunst

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (39%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (35%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (26%)
80 stemmen