Volledig scherm
© Marieke Bakker

Update | StadkadoApp Hengelo zorgt voor onrust onder spaarders

HENGELO - Dat was even schrikken voor de bijna 2.700 gebruikers van de Hengelose StadkadoApp. Na een update eerder deze maand leek het of de al gespaarde punten de helft minder waard waren.
 

Eerder stond een uitgave van 10 euro bij aangesloten ondernemers gelijk aan 1 punt. Nu is dat al bij 5 euro. De al gespaarde punten zouden voor de helft van het geld zijn behaald in de nieuwe opzet. „Daar hebben we de nodige opmerkingen over gehad”, zegt Wouter Reinders van het Bureau Hengelo dat de app beheert. „Geen zorgen, want de prijzen voor de activiteiten waar de punten voor kunnen worden ingewisseld gaan gefaseerd omhoog. De al gespaarde punten zijn dus nog evenveel waard. Het sparen wordt makkelijker. Gekozen is voor de grens van 5 euro, omdat veel appgebruikers vaak nét geen 10 euro uitgaven. Daarmee kreeg je helemaal geen punten.”

Punten behouden
Voordat de update wordt geïnstalleerd kunnen gebruikers hun punten behouden door een screenshot van het oude puntenaantal naar het Bureau Hengelo te sturen. Dat is nodig, omdat de nieuwe app en de oude niet met elkaar compatibel zijn. „Voor de moeite die mensen daarvoor hebben genomen krijgen ze van ons 10 punten cadeau. Dat staat volgens het oude systeem gelijk aan 100 euro. Omdat het technisch opgave kan zijn voor vooral oudere mensen helpen we ze daar graag mee aan onze balie.”

Nieuwe functies
Bij de nieuwe app horen ook nieuwe functies. Zo krijg je nu ook punten als je in de binnenstad parkeert en kun je de punten geljk inwisselen bij deelnemende restaurants, in plaats van een voucher ophalen.

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (22%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (43%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (35%)
49 stemmen