Volledig scherm
© Ivo Kruger

UT stijgt als een van de weinige Nederlandse universiteiten op mondiale ranglijst

ENSCHEDE - Slechts 3 van de 13 Nederlandse universiteiten die op de Quacquarally Symonds (QS) ranglijst staan zijn gestegen. Een daarvan is de Universiteit Twente. De universiteit klom van plaats 188 naar 177. 

De internationale lijst is deels gebaseerd op de reputatie van instellingen onder 75.000 wetenschappers. Verder wegen het oordeel van werkgevers, de hoeveelheid studenten per docent, het aantal keer dat onderzoekers geciteerd worden in toonaangevende bladen en de hoeveelheid buitenlandse studenten en medewerkers mee.

Hoge citatiescore
De UT scoort vooral goed op hoe vaak onderzoekers geciteerd worden. Wereldwijd stijgt de universiteit op dat gebied van plaats 28 naar 25. Binnen Nederland zorgen de citatiescores voor een eerste plek. 

Shanghai Ranking
"Op de andere mondiale lijst, de Shanghai Ranking, stegen we ook al een paar plekken",  aldus trotse CvB-voorzitter Victor van der Chijs. "De wetenschappelijke impact van de Universiteit Twente is hoog."

Universiteiten zakken uit top 100
In de top 100 zijn nu nog maar twee Nederlandse universiteiten te vinden, vorig jaar waren dat er vijf. De Universiteit van Amsterdam zakte twee plaatsen naar 57, De TU Delft is twee plaatsen opgeklommen naar 62. Leiden, Utrecht en Groningen zakten weg uit de top 100 naar plaats 102, 104 en 113. Wageningen University staat nu op 119, vorig jaar was dat 135. 
 

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
18:30
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
2785 stemmen