Volledig scherm

Vaart komt erin op Hart van Zuid Hengelo

HENGELO Het doortrekken van de twee ontbrekende delen van de Laan Hart van Zuid met de aankoop van de benodigde grond van eigenaar Emga, de sloop van de laatste bedrijfshal die in de weg staat, het herstel van gevels, het ontwerp voor de nieuwe Boekelosebrug, de restauratie van het Vereenigingsgebouw Stork: het hele project komt dit jaar weer in beweging.

Het college van B en W heeft groen licht gegeven voor de verschillende onderdelen van het miljoenenpakket. Zodra de gemeenteraad ermee akkoord is gegaan, kan de aanbesteding beginnen. En dan gaat het snel. In een volgende vergadering praat de raad over een kredietaanvraag van 3,5 miljoen euro voor de aanleg van het noordelijk deel van de laan, de ruggengraat van Hart van Zuid.

Aanbesteding

De aanbesteding is in september, eind dit jaar gaat de schop in de grond, in 2018 kan het verkeer er overheen. De gemeente kan de grond voor ruim 1,5 miljoen euro van exploitatiemaatschappij Emga kopen, en voor het herstel van de gevels van de gedeeltelijk gesloopte bedrijfsgebouwen is acht ton nodig.

Brug

De aanleg van het zuidelijke tracé krijgt een bijzonder karakter vanwege de bouw van een hypermoderne Boekelosebrug, die overigens nog niet op papier staat. Voor de bouw van de brug ligt 7,1 miljoen euro klaar, afkomstig van de provincie. Rijkswaterstaat legt er nog eens 622 mille bij voor het vervangen van damwanden.

Vereenigingsgebouw

Over het Vereenigingsgebouw Stork is een akkoord bereikt met Infestos Monumenten van ondernemer Bernard ten Doeschot. Infestos betaalt er een symbolische prijs van 1 euro voor en krijgt een miljoen mee voor achterstallig onderhoud uit het potje van de Agenda van Twente. Er moet nu een congres- en vergadercentrum met horeca in worden gevestigd, bovendien wordt de tuin opgeknapt. De plannen moeten eind dit jaar op tafel liggen.

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (11%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (32%)
468 stemmen