Volledig scherm
© Lars Smook

Vakantiespelen voor kinderen van vluchtelingen in Hengelo

De kinderen van vluchtelingen in Hengelo vermaakten zich vandaag op de eerste vakantiespelen in het asielzoekerscentrum aan de Havezatenlaan. 

De eerste dag van de vakantiespelen stond in het teken van water. De kinderen deden spelletjes met waterbalonnen en waterpistolen. In een mum van tijd waren de kinderen en hun begeleiders kleddernat.

De vakantiespelen worden vier weken lang op maandag, dinsdag en vrijdag gehouden en zijn bedoeld voor vluchelingenkinderen van het AZC aan de Havezatenlaan, het AZC aan de Willemstraat en de kinderen van gezinnen met een vluchtelingenstatus die een woning hebben in Hengelo. Ook kinderen uit de buurt zijn welkom. Dat ze elkaar niet altijd kunnen verstaan is geen enkel probleem, zegt Geamze Akce, woon- en activiteitenbegeleider van het COA.

De vakantiespelen worden begeleid door stagiaires en vrijwilligers. Het zijn veelal de vrijwilligers die zich ook al inzetten voor de wekelijkse activiteiten voor de bewoners van het asielzoekerscentrum. 

"Het is fijn dat er wat voor kinderen georganiseerd wordt", zegt vrijwilligster Monique Blenkers. "De kinderen hebben zo veel naars meegemaakt. Dit vrijwilligerswerk moet je trouwens niet doen uit medelijden, maar om de mensen op weg te helpen in een nieuwe fase van hun leven."

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
557 stemmen