Volledig scherm
De nieuwe aanblik van de Zuidmolen

Van de glijbaan afroetsjen en winkelen tussen tropische vissen in de nieuwe Zuidmolen

ENSCHEDE - Sea Life-achtige taferelen in het hart van het nieuwe winkelcentrum Koningsplein, nu nog De Zuidmolen, waar bezoekers zich kunnen vergapen aan tropische vissen in een enorm aquarium. Kinderen die straks vanaf de parkeerdekken van QPark vrolijk omlaag kunnen suizen via een moderne glijbaan. Beneden het nieuwe winkelcentrum met een interactieve muur met ledverlichting.

De eigenaren John Landewé en Huub Punte halen alles uit de kast om van De Zuidmolen weer een aantrekkelijk winkelcentrum te maken. Binnen afzienbare tijd begint de verbouwing van De Zuidmolen, dat als winkelcentrum Koningsplein een tweede leven begint. Open en transparant. Aan de buitenkant in de vriendelijke kleur koningsblauw, zowel aan het Koningsplein als aan het Van Loenshof. Met een chique kroontjeslogo.

Wethouder Eelco Eerenberg vindt dat Punte en Landewé met hun plannen voor de herbestemming en betere ontsluiting van de huidige Zuidmolen perfect inhaken op de ideeën voor de inrichting van de binnenstad als een pretpark.

  1. Zorgwekkende beelden uit 'spookstad' Wuhan: mensen bewusteloos op straat, chaos in ziekenhuizen
    VIDEO

    Zorgwekken­de beelden uit 'spook­stad' Wuhan: mensen bewuste­loos op straat, chaos in ziekenhui­zen

    Zieke mensen die bewusteloos op straat liggen, een ongeziene chaos in ziekenhuizen, hulpverleners in beschermende pakken die handen tekortkomen: de beelden die op sociale media circuleren van de toestand in de Chinese miljoenenstad Wuhan zijn zeer verontrustend te noemen. Het coronavirus heeft nu al 26 doden geëist, meer dan 900 mensen zijn besmet geraakt. Dertien steden zijn afgesneden van de buitenwereld, ruim 43 miljoen inwoners leven daardoor in quarantaine.

Poll

Heracles fel tegenstander BeNeLiga, FC Twente houdt zich op de vlakte

Heracles fel tegenstander BeNeLiga, FC Twente houdt zich op de vlakte

  • Ik ben voor een BeNeLiga! Het komt het voetbal ten goede (19%)
  • Doordat alles om geld draait verliest het voetbal zijn charme (64%)
  • Zolang FC Twente en Heracles maar meedoen is het prima (17%)
1364 stemmen