Volledig scherm
© Robin Hilberink

Van onderen! 5 winnende plonzen op EK Bommetje in Enschede

ENSCHEDE – Vijf zwemmers mogen zich een jaar lang ‘Enschedees Kampioen Bommetje’ noemen. De zesde editie van de ludieke wedstrijd vond zondagmiddag plaats in zwembad Aquadrome.

Tientallen deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën staan langs de rand van het buitenbad te wachten op hun beurt. Om de dertig seconden plonst een deelnemer in het water. De één kiest voor het traditionele bommetje, de ander probeert de jury voor zich te winnen met gekke armbewegingen. De deelnemer met de grootste plons en de meest creatieve sprong wint.

Winnaars
Megan Steffens heeft gewonnen in de leeftijdscategorie tot en met 6 jaar, Emiran Ischa in de categorie tot en met 9 jaar, Zoe Middendorp in de categorie tot en met 12 jaar, Arys Kerkstra in de categorie tot en met 15 jaar en Patrick Vos in de categorie voor deelnemers van 16 jaar en ouder. Naast de eer, winnen de deelnemers ook vrijkaartjes voor het zwembad.

Topdrukte
Het weer had niet beter gekund voor het kampioenschap én de 25ste verjaardag van het zwembad. Zo’n 2340 deelnemers bezochten het zwembad zondag. Volgens een medewerker geen record, maar er was zeker sprake van topdrukte.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (54%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (14%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (32%)
268 stemmen