Volledig scherm
© ANP

Van Oostveen onder politiebewaking vanwege bedreigingen FC Twente-fans

ENSCHEDE - Bert van Oostveen en zijn gezin hebben afgelopen zomer politiebewaking gehad naar aanleiding van bedreigingen door FC Twente-supporters. Dat zegt de voormalig directeur betaald voetbal van de KNVB zaterdag in het NRC. De druk van de bedreigingen zou mede aanleiding zijn geweest om zijn functie neer te leggen.

Bestuur en commissies van de voetbalbond lagen afgelopen zomer onder vuur vanuit Twente omdat de licentie van FC Twente ingetrokken werd. Op diverse websites en interne forums werden bedreigingen aan KNVB-mensen geuit. De bond wilde destijds niet ingaan op vragen hierover van deze krant.

Intensief politietoezicht
Van Oostveen zegt nu dat hij in die periode drie keer aangifte deed van bedreiging en dat er intensief politietoezicht was: „Het is heel dichtbij gekomen. Ik was in mei op een FIFA-congres in Mexico toen ik werd gebeld door de politie, ze zeiden: wilt u uw vrouw en kinderen bellen met het verzoek om hun koffers klaar te zetten.”

Onmenselijke druk
Volgens Van Oostveen leidde dat tot “onmenselijke druk” die mede aanleiding was voor zijn besluit om terug te treden als directeur betaald voetbal. Hij kreeg naast de FC Twente-zaak ook veel kritiek op zijn rol in het missen van het EK voetbal 2016 en de verwikkelingen binnen de staf van Oranje.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
795 stemmen