Volledig scherm
Het opruimen van de rotzooi op het terras van het clubhuis van ATC'65: het was daar voor de derde keer in korte tijd raak. © Christian van der Meij

Vandalen houden huis bij ATC'65 in Hengelo

HENGELO Het begint beheerder Jos ter Haar van het ATC’65-complex aan de Torenlaan stevig de keel uit te hangen. Het was afgelopen zaterdagavond en -nacht voor de derde keer in drie weken raak op het terras van het clubhuis. Tafels, stoelen en vuilcontainers zijn in het rond gesmeten, krukken op het veld gegooid en beschadigd, de buitenkranen bij het hockeyclubhuis zijn gesloopt. „Ze zijn goed te keer gegaan!”

‘Ter Haar was maandagmorgen met een paar mensen bezig met het opruimen van de rotzooi. Hij is goed kwaad op de onbekende vandalen, die in de weekenden feestjes komen vieren op het terras én op het nieuwe kunstgrasveld aan de Torenlaan.

Wietzakjes

Hij is het helemaal zat. „We vinden wietzakjes, flessen met sterke drank, er worden pizza’s gegeten. Een grandioze puinhoop.” Bovendien zitten ze op het nieuwe kunstgrasveld te roken waarbij de peuken onbekommerd op het veld worden uitgedrukt.

Alarm

Het clubhuis komen ze niet binnen. Dat is ook met een alarminstallatie beveiligd, zegt bestuurssecretaris Ton Ponds. „Het zijn ongenode gasten, het is puur vandalisme, ze zitten met onze spullen te rommelen. Heel vervelend.” Hij heeft de politie inmiddels op de hoogte gesteld. „Ze gaan in weekend vaker surveilleren bij ons. Zodat er wat meer toezicht is. En misschien moeten we nog eens een beveiligingsdienst inschakelen.”

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (15%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (49%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
3271 stemmen