Volledig scherm
© Ben Lensink

Varkentje Bacon knort in binnenstad Enschede

ENSCHEDE – Hij trekt deze donderdagmiddag veel bekijks in het zonovergoten winkelhart van Enschede. Even voorstellen: varkentje Bacon. Tot voor kort heette hij Truusje, maar toen dacht iedereen nog dat Bacon een vrouwtje was.

Snuffelend en knorrend volgt het diertje zijn baas, Gert-Jan Bonzet (45), geboren Enschedeer, maar tegenwoordig woonachtig in het Duitse Graes. Bacon volgt blindelings, maar hij luistert volgens Bonzet voor geen meter.

Eerste en laatste keer
Passanten kijken om en glimlachen als blijkt dat het vermeende loslopende hondje een varkentje blijkt te zijn. Op weg naar de geparkeerde auto, loopt Bonzet met in zijn kielzog Bacon, richting Koningsplein . ,,Dit is de eerste keer dat ik hem mee neem naar de stad en ik denk ook de laatste keer’’, zegt hij. Over dat kleine stukkie vanaf het Stationsplein, waar een geluidsversterker werd aangeschaft, heeft hij bijna twee uur gedaan. ,,Ik word er helemaal gestoord van’’, zegt Bonzet. Iedereen staat even stil bij Bacon en maakt een praatje met z’n baasje.

Verliefd
Die zegt: ,,Hij is aanhankelijk joh, niet normaal! Ik ben er vanaf het eerste moment helemaal verliefd op’’, zegt Gert-Jan. ,,Hij eet alles en is gek op hondenvoer. Bacon slaapt in de mand van de hond. Laatst kroop hij zelf in bed dicht tegen mij aan.’’

Meer dieren
Thuis heeft Bonzet behalve een hond, een hangbuikzwijntje, twee katten en twee ponies. Aan ruimte voor de dieren geen gebrek, want de geboren Enschedeer heeft aan de andere kant van de grens een lap grond van vierduizend vierkante meter.

Als Bacon is uitgesnuffeld, sjokt hij verder achter z’n baasje aan en vleit hij zich op de achterbank van diens auto.

Volledig scherm
© Ben Lensink

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
572 stemmen