Volledig scherm
© Ben Lensink

Varkentje Bacon knort in binnenstad Enschede

ENSCHEDE – Hij trekt deze donderdagmiddag veel bekijks in het zonovergoten winkelhart van Enschede. Even voorstellen: varkentje Bacon. Tot voor kort heette hij Truusje, maar toen dacht iedereen nog dat Bacon een vrouwtje was.

Snuffelend en knorrend volgt het diertje zijn baas, Gert-Jan Bonzet (45), geboren Enschedeer, maar tegenwoordig woonachtig in het Duitse Graes. Bacon volgt blindelings, maar hij luistert volgens Bonzet voor geen meter.

Eerste en laatste keer
Passanten kijken om en glimlachen als blijkt dat het vermeende loslopende hondje een varkentje blijkt te zijn. Op weg naar de geparkeerde auto, loopt Bonzet met in zijn kielzog Bacon, richting Koningsplein . ,,Dit is de eerste keer dat ik hem mee neem naar de stad en ik denk ook de laatste keer’’, zegt hij. Over dat kleine stukkie vanaf het Stationsplein, waar een geluidsversterker werd aangeschaft, heeft hij bijna twee uur gedaan. ,,Ik word er helemaal gestoord van’’, zegt Bonzet. Iedereen staat even stil bij Bacon en maakt een praatje met z’n baasje.

Verliefd
Die zegt: ,,Hij is aanhankelijk joh, niet normaal! Ik ben er vanaf het eerste moment helemaal verliefd op’’, zegt Gert-Jan. ,,Hij eet alles en is gek op hondenvoer. Bacon slaapt in de mand van de hond. Laatst kroop hij zelf in bed dicht tegen mij aan.’’

Meer dieren
Thuis heeft Bonzet behalve een hond, een hangbuikzwijntje, twee katten en twee ponies. Aan ruimte voor de dieren geen gebrek, want de geboren Enschedeer heeft aan de andere kant van de grens een lap grond van vierduizend vierkante meter.

Als Bacon is uitgesnuffeld, sjokt hij verder achter z’n baasje aan en vleit hij zich op de achterbank van diens auto.

Volledig scherm
© Ben Lensink

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
3044 stemmen