Volledig scherm
© Frans Nikkels

Vastgoedeigenaren bouwen los van elkaar verder aan Hart van Stadsveld in Enschede

ENSCHEDE - De combinatie Ons Huis/Koopmans en DC Vastgoed gaan los van elkaar verder met de ontwikkeling van winkels en appartementen in Hart van Stadsveld. De partijen praten al zo’n tien jaar met de gemeente en andere vastgoedeigenaren over het transformeren van het Hart van Stadsveld tot een aantrekkelijk woon- en winkelgebied.

DC Vastgoed uit Deventer richt zich daarbij op het opknappen van het winkelcentrum op de hoek van de Jan Vermeerstraat en de Wethouder Nijhuisstraat. Woningbouwstichting Ons Huis en Koopmans Bouwgroep zijn bezig met plannen voor de renovatie van verouderd vastgoed aan het Oogstplein.

Economische crisis
Ons Huis/Koopmans en DC Vastgoed wilden destijds samen optrekken, maar door de economische crisis zakte in 2008 de markt in en bleek het verwerven van particuliere woningen boven de winkelplint Oogstplein lastiger dan gedacht. DC Vastgoed en Ons Huis/Koopmans kregen bovendien meningsverschillen over de kostenverdeling bij het uitvoeren van de plannen.

De gemeente heeft intensief geprobeerd de partijen tot elkaar te brengen om te komen tot een goed functionerend winkel- en woonhart in Stadsveld. Die pogingen zijn op niets uitgelopen. Dinsdagavond komt de problematiek aan de orde in de vergadering van stadsdeel West.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
0-4
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1558 stemmen