Volledig scherm
© Thinkstock

Veel lagere straffen voor overval-trio Emté Rijssen

ALMELO/RIJSSEN - De drie roofovervallers op de Emté-supermarkt in Rijssen krijgen veel lagere gevangenisstraffen dan geëist. Officier van justitie Sandra Leusink had tegen elk vijf jaar cel gevorderd. De Almelose rechters matigen dat.

Brain de G. (26) uit Enschede, die in de supermarkt werkte en zich met enkele andere medewerkers maandagavond 11 januari liet opsluiten in de koelcel, kreeg veertig maanden waarvan tien voorwaardelijk.   'Brein achter overval' Zijn eerdere collega's namen het Brain extra kwalijk dat hij hun vertrouwen had geschonden. Hij wordt als brein beschouwd en informeerde zijn partners in crime over de kluis, de procedures en het beste moment voor de gewapende roofoverval.   42 maanden Zijn kompaan en stadgenoot Dennis W. (33) kreeg dezelfde straf als De G. De veel vaker veroordeelde en verslaafde Luitje van den B. (44) uit Enschede heeft de hoogste sanctie: 42 maanden cel.   Boete
Het trio moet moederconcern Sligro de buit van 10.178 euro cash en 1.100 euro aan postzegels vergoeden. De 60-jarige moeder van Dennis W. uit Glanerbrug, die het geroofde geld onder de open haard verstopte, is veroordeeld tot 150 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijk. Er was een half jaar plus drie maanden voorwaardelijk gevorderd.

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (9%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (15%)
497 stemmen