Volledig scherm
© Pixabay

‘Verbinders’ gaan sportclubs in Enschede helpen samenwerken

ENSCHEDE - Het sportbedrijf van de gemeente Enschede stelt op korte termijn vijf heuse verbindingsmanagers aan. Doel van deze professionele verenigingsondersteuners wordt sportverenigingen in de stad te helpen met samenwerken.

Hulp bij het samenwerken, het klinkt gek, maar een deel van de Enschedese sportclubs zegt er behoefte aan te hebben. Uit navraag onder 55 verenigingen blijkt namelijk dat twee derde behoefte heeft aan professionele ondersteuning. Verder zegt 73 procent van de verenigingen meerwaarde te zien in het samenwerken in clusters. En om die clusters is het allemaal te doen.

Geografische zones
Het verzelfstandigde Sportbedrijf Enschede, dat vanaf september verantwoordelijk is voor sportuitvoering en de sport accommodaties in de gemeente, wil de verenigingen gaan bundelen in vijf geografische zones: noord, oost, zuid, west en stedelijk. In die laatste zone gaan clubs samenwerken die niet tot een stadsdeel te beperken zijn, zoals binnensportverenigingen en de zwemsport.

250.000 euro
De gemeente wil vanaf 1 oktober de eerste verenigingsmanagers al aan het werk hebben. De precieze invulling van hun werk is nog wat vaag omschreven. Maar ze moeten een ‘verbinder’ zijn tussen de clubs, wijkbewoners en organisaties. De bedoeling is om de vijf verbindingsmanagers in eerste instantie drie jaar in te zetten. Om de sportzones op deze manier in leven te houden is jaarlijks een bedrag van 250.000 euro nodig.

Lees het volledige verhaal over de verbindingsmanagers in onze krant van vandaag.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1247 stemmen