Volledig scherm
© Frans Nikkels

Verbouwing vroegere MTS in Hengelo valt duurder uit

HENGELO - De verbouwing van de voormalige Hofstede MTS aan het Industrieplein, het nieuwe onderkomen van het World Trade Center Twente, valt 125.000 euro duurder uit dan begroot.

De kosten waren geraamd op ruim 9 ton. De gemeente en partner Van Wijnen nemen elk de helft van de overschrijding voor hun rekening, meldt wethouder Jan Bron.

Asbest

Een van de oorzaken van de overschrijding is dat tijdens de verbouwing asbest werd aangetroffen in het pand. Daarnaast moesten het complete dak en de kozijnen worden vervangen. Daar was in de begroting geen rekening mee gehouden. Verder bracht de aanleg van ICT-voorzieningen extra kosten met zich mee.

De gemeenteraad werd vorige week geïnformeerd over de financiële tegenvaller. Wethouder Bron: „Ik had liever een extra krediet gevraagd van de raad. Maar het was kort dag, er moest worden doorgepakt. Daardoor zitten we nu met een overschrijding.” De raad reageerde volgens Bron ‘begripvol’. „Maar ik ben er niet trots op.”

Verhuizing

De verbouwing is inmiddels nagenoeg klaar. Het WTC neemt in de loop van deze week zijn intrek in de oude MTS.Woensdag komt de verhuiswagen voorrijden. De officiële opening is op 27 oktober.

Het WTC zat tijdelijk in een kantoorgebouw aan het Prins Bernhard Plantsoen, samen met de Vereniging Maakindustrie Oost. Die verhuist mee naar het Industrieplein. Daarnaast lopen er volgens directeur Freerk Faber nog gesprekken met drie andere partijen die serieuze belangstelling hebben om zich in het voormalige gebouw van de MTS te vestigen.

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
435 stemmen