Volledig scherm
© stock.xchng

Verkeer van slag door kapotte verkeerslichten Bornsestraat Hengelo

HENGELO - Verkeer over de Bornsestraat in Hengelo heeft de afgelopen zes dagen last gehad van slecht of niet werkende verkeerslichten. Oorzaak was een kapotgereden schakelkast. Maandagmiddag werkte alles weer.

De schakelkast is vorige week woensdag omver gereden door een automobilist die van de snelweg A1 kwam. De bestuurder reed richting Borne maar nam de bocht te ruim en knalde de kast omver. De man was dronken, hij is door de politie aangehouden, aldus de gemeente.

Vanaf woensdag functioneerden de verkeerslichten niet of matig, de lichten bij de kruising bij Van der Valk waren helemaal defect. Om het defect zo snel mogelijk te verhelpen, is bij de Wolter ten Catestraat, waar op dit moment wordt gewerkt aan de weg, een schakelkast weggehaald. Na het aanpassen van de software kon die worden geplaatst op de Bornsestraat.

Er zijn volgens de gemeente diverse maatregelen genomen: er werd een verkeersregelaar geplaatst, de maximum snelheid is verlaagd naar vijftig (in plaats van tachtig) en er werden borden geplaatst om het verkeer te waarschuwen. Dankzij deze maatregelen zijn er, voor zover bekend, geen ongevallen gebeurd, zegt een woordvoerder.

De tijdelijke verkeerskast wordt dit najaar vervangen door een nieuw exemplaar.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
69'
0-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
2866 stemmen