Volledig scherm
© stock.xchng

Verkeer van slag door kapotte verkeerslichten Bornsestraat Hengelo

HENGELO - Verkeer over de Bornsestraat in Hengelo heeft de afgelopen zes dagen last gehad van slecht of niet werkende verkeerslichten. Oorzaak was een kapotgereden schakelkast. Maandagmiddag werkte alles weer.

De schakelkast is vorige week woensdag omver gereden door een automobilist die van de snelweg A1 kwam. De bestuurder reed richting Borne maar nam de bocht te ruim en knalde de kast omver. De man was dronken, hij is door de politie aangehouden, aldus de gemeente.

Vanaf woensdag functioneerden de verkeerslichten niet of matig, de lichten bij de kruising bij Van der Valk waren helemaal defect. Om het defect zo snel mogelijk te verhelpen, is bij de Wolter ten Catestraat, waar op dit moment wordt gewerkt aan de weg, een schakelkast weggehaald. Na het aanpassen van de software kon die worden geplaatst op de Bornsestraat.

Er zijn volgens de gemeente diverse maatregelen genomen: er werd een verkeersregelaar geplaatst, de maximum snelheid is verlaagd naar vijftig (in plaats van tachtig) en er werden borden geplaatst om het verkeer te waarschuwen. Dankzij deze maatregelen zijn er, voor zover bekend, geen ongevallen gebeurd, zegt een woordvoerder.

De tijdelijke verkeerskast wordt dit najaar vervangen door een nieuw exemplaar.

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (37%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (32%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (31%)
206 stemmen