Volledig scherm
Gronau heeft last van een verkeersinfarct. De B54 is afgesloten en al het doorgaande verkeer wordt door de Duitse grensstad geleid. © Martin Borck

Verkeersinfarct in Gronau door afsluiting van B54

ENSCHEDE/GRONAU - De verbindingsweg B54, de weg van Enschede naar Münster en tevens de verbinding tussen de A35 en de A31 in Duitsland, is opgebroken. Dat betekent al een paar dagen dat het verkeer rond Gronau regelmatig muurvast staat.

Op dit moment is de route om Gronau heen meteen al aan het begin, bij de Amtsvennweg, afgesloten. Na die hindernis is nog een klein stukje van de weg berijdbaar. Vanaf de Ochtruperstrasse tot aan de verbinding met de A31 is de deur voor het verkeer uit Nederland langdurig op slot.

Omleiding
De weg door Gronau, via de Enschedeër- en Ochtruperstrasse, is de enige omleidingsroute die wordt aangegeven. De omleidingsroute gaat dwars door de grensplaats. En de verkeersellende duurt ook nog wel even voort. Verkeersdeelnemers moeten er rekening mee houden dat de weg nog tot begin oktober is afgesloten, met de daarbijbehorende vertraging. 

Overigens is het nog wel mogelijk om via de Duitse plaatsen Heek en Schöppingen richting Münster om te rijden.

A1
De autoriteiten lijken vooralsnog niet van plan om bijvoorbeeld het vrachtverkeer dat uit Nederland komt via de A1 richting Oldenzaal te sturen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

  • Ik heb altijd gezegd dat we nog lang niets alles weten over het grote bedrog (46%)
  • Kunnen we nu ophouden over die crisis? Er is toch schoon schip gemaakt? (27%)
  • Laten we eerst afwachten of er een sanctie wordt opgelegd, voor we oordelen (28%)
645 stemmen