Volledig scherm
© Lotte Olthof

Verloren gewaande ring van Lotte’s overleden vader duikt op in Het Hulsbeek

OLDENZAAL - Intens verdrietig was Lotte Olthof (20) na het verlies van de ring van haar overleden vader in het water van Het Hulsbeek. Zaterdag vond vrijwilligster Mieke Nijmeijer-Opdam het sieraad met een metaaldetector terug. Ze maakte Lotte weer blij.

De schrik was groot woensdagmiddag, toen Lotte na een dag recreëren op Het Hulsbeek haar ring niet meer om had. Vier jaar terug schonk haar vader dit door hem zelf ontworpen kleinood, vlak voor hij overleed. Ook Lotte’s moeder en broer kregen een ring. ‘Als je de ringen naast elkaar legt, vormen ze een driehoek. Dat symboliseerde mijn vaders boodschap; Wij drieën moeten altijd bij elkaar blijven’’, vertelt Lotte uit Hengelo.

Website
Ze deed de ring nooit af. Nadat ze thuis het verlies ontdekte, ging Lotte terug naar Oldenzaal. Ze zocht tevergeefs. Het verdriet over het onvervangbare object was groot. Ook de dagen daarna. Tot Lotte’s moeder via-via de website www.gevonden-verloren.nl vond op het internet. Achter de naam schuilt een groep vrijwilligers die hobbymatig het land afstruint met metaaldetectoren. Ook zijn er mensen bij die kunnen duiken.

Dankbaar
De beheerder van de site vond Roland en Mieke Nijmeijer-Opdam uit Enschede zaterdag direct bereid om in actie te komen. In ondiep water van Het Hulsbeek sloeg bij Mieke de detector binnen een uur aan. Ze hield Lotte’s kostbare bezit triomfantelijk omhoog. De Hengelose is haar eeuwig dankbaar. Lotte wil een oproep doen. ‘Mocht iemand ooit een object vinden wat voor een ander van grote waarde kan zijn, geef het af bij de gemeente.’

Volledig scherm
© Lotte Olthof

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (24%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (15%)
1003 stemmen