Volledig scherm
Joey en Julia in de Air Race Bungee in Weert. Foto: Mo de Vries

Verrassing voor stel kermis Hengelo: Joey en Julia opnieuw in de 'katapult'

WEERT - Een vijfgangendiner in een restaurant en gratis toegang tot alle attracties op de kermis in Weert, inclusief de Air Race Bungee. Joey Jongedijk (21) uit Glanerbrug en Julia Dirkzwager (19) uit Hengelo, die onlangs een hachelijk avontuur beleefden op de kermis in Hengelo, zijn vrijdag in het zonnetje gezet.

Exploitant Mo de Vries en kermisbond Bovak verrasten het verliefde stel. 

Verzorgd dagje kermis
,,Ze mogen overal gratis in, krijgen lekker eten met een wijntje erbij en worden thuisgebracht", aldus De Vries. De twee mochten ook een bevriend stel meenemen.

Joey en Julia zaten afgelopen zondag in de Air Race Bungee, een soort katapult die inzittenden in een kooi omhoog schiet, toen het misging. Een van de elastieken koorden van de attractie knapte, terwijl het stel in de kooi zat.

De kooiconstructie slingerde vervolgens heen en weer en knalde tegen een paal die bij de attractie hoort. De verwondingen van de twee vielen mee: Julia had een dag na het ongeval alleen last van haar rechtervoet, Joey voelde pijn in beide bovenbenen.

Hart onder de riem
Ondanks dat De Vries volgens eigen zeggen niks aan het ongeluk kon doen - hij vermoedde een productiefout en kreeg gratis nieuwe elastieken van de leverancier - wilde hij het onfortuinlijke duo toch een hart onder de riem steken.

En dus kregen Joey en Julia een geheel verzorgd dagje kermis in Limburg. Een geste die erg werd gewaardeerd door Joey en Julia.

Joey: 'Top!'
,,Dit is heel mooi geregeld. Top!", vertelde Joey, die vooraf niet bang was om weer in de Air Race Bungee te stappen. ,,Natuurlijk voel ik wel wat gezonde spanning, maar dat het in Hengelo misging, kwam door een productiefout. We zijn dan ook totaal niet boos op de exploitant."

Nieuwe elastieken
De constructie is de afgelopen dagen weer in orde gemaakt, stelde De Vries. ,,Ik heb nieuwe elastieken en de De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en een keuringsinstantie hebben m'n hele attractie gestript. Een dag lang, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, is alles nagekeken. Daarna is de attractie weer vrijgegeven."

In de vooravond stapten Joey en Julia voor het eerst sinds het ongeluk in Hengelo weer in de Air Bungee Race. De Vries stuurde via WhatsApp een foto door en zette erbij: ,,Julia zegt: super, echt een belevenis!". Even later reageerde ook Julia zelf: ,,Of het leuk was? Jazeker!"

Volledig scherm
Julia Dirkzwager en Joey Jongedijk met het geknapte elastiek. Foto: Christian van der Meij

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (71%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1225 stemmen