Volledig scherm
© Annina Romita

Versnelde procedure voor oude badhuis Hengelo

HENGELO - Om tijd te winnen wil het college van B en W de zogenaamde coördinatieregeling toepassen op het plan voor de verbouwing van het oude badhuis aan de Oldenzaalsestraat tot appartementencomplex.


Die regeling maakt een eenvoudigere en versnelde procedure mogelijk. Normaal wordt een omgevingsvergunning pas aangevraagd nadat de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan heeft vastgesteld. Door de coördinatieregeling toe te passen worden die twee procedures als het ware in elkaar geschoven.

Beroep

Tegen de gecoördineerde besluiten kan een belanghebbende rechtstreeks beroep instellen bij de Raad van State. Die moet binnen zes maanden uitspraak doen. In het hele vergunningentraject levert toepassing van de coördinatieregeling volgens het college van B en W ‘aanzienlijke tijdwinst’ op.

De gemeenteraad moet hierover nog een besluit nemen. Het voorstel van het college staat dinsdagavond op de agenda van de politieke markt.

Het verzoek om de coördinatieregeling toe te passen is afkomstig van projectontwikkelaar Aard van Alsté van Domain Vastgoed. Die kocht het oude badhuis en de voormalige Ariënsschool eind vorig jaar van woningcorporatie Welbions.

Restaureren

Van Alsté wil beide monumentale gebouwen gaan restaureren. Bovenop het badhuis komt een 31 meter hoge woontoren, met 30 koopappartementen. In de naastgelegen Ariënsschool worden tien huurappartementen gerealiseerd.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (54%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (15%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
691 stemmen