Volledig scherm
De monumentale panden aan de Ripperdastraat in Enschede © Lars Smook

Video | 6 monumentale MST-villa’s aan Ripperdastraat in Enschede verkocht

ENSCHEDE - Het Enschedese projectontwikkelingsbureau Bijont heeft zes villa’s aan de Ripperdastraat gekocht van het MST. De panden, gebouwd in het begin van de vorige eeuw, werden jaren aan hun lot overgelaten. Nu worden ze in ere hersteld.

Bekijk de beelden van TV Enschede FM hierboven.

Marga Brunninkhuis en Ard Pierik van Bijont weten welke bestemming ze er beslist níet aan willen geven: kamerverhuur. „Dat zou op die plek heel lucratief zijn, maar dat zouden we onszelf nooit kunnen vergeven”, zegt Ard Pierik beslist. 

Restauratie
De panden worden zó goed gerestaureerd, dat ze alleen aantrekkelijk zijn voor particuliere bewoning of luxe kantoren. Een kostbare klus. „We zullen de balans moeten vinden tussen historie en hedendaags comfort.”, aldus Brunninkhuis.

Voor een van de panden heeft zich al een particulier gemeld die ook meedeed bij de inschrijving bij makelaar Ten Hag. Daarnaast zijn er contacten met corporaties die onder andere een kleinschalig wooncomplex met appartementen overwegen. Ook heeft een advocaat gebeld die hier kantoor wil houden. Maar eerst wacht dus de restauratie. De villa's zijn het gemeentelijke monumenten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

http://www.tvenschedefm.nl/

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (59%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
544 stemmen