Volledig scherm
© Eric Brinkhorst

Video | Afrikanen domineren Enschedese Singelloop (+ uitslagen)

ENSCHEDE – Alleen als er Afrikanen meedoen, moet Leon Sanderman passen. De Rijssenaar had tijdens de Menzis Singelloop niet ingecalculeerd dat Vajim Armstrong uit Australië ook twee seconden sneller zou zijn. Sanderman werd vijfde in 27.02 minuut op de afstand over 5 mijl en moest toezien hoe drie Kenianen, waaronder een vrouw, de 19de editie van de Singelloop domineerden.

Selian Paul zegevierde in 24.05 minuut in het Enschedese Volkspark, gevolgd door zijn landgenoot Moses Yator (24.05). Tabitha Gichia was met 26.47 de snelste vrouw en werd derde overall. Gichia verbeterde bovendien het parcoursrecord.

Het podium bij de vrouwen werd verder opgesierd door twee Enschedese atletes. Lisanne Meuleman werd tweede (29.27) en Ellen van der Kolk derde (30.36). Opmerkelijk was de negende plaats van de 32-jarige uit Eritrea gevluchte atleet Tewelde Nablish in 27.33 minuut. Nablish begon pas met hardlopen toen hij in jaar geleden naar Nederland kwam. De in Borculo woonachtige atleet wordt sinds kort getraind door de Hengelose hardloper Thijs Theunissen.

In totaal liepen er duizenden deelnemers over de Enschedese singels, ieder met zijn of haar eigen doelstelling. 

Bekijk hier alle uitslagen van de Singelloop

TV Enschede FM sprak erover met Marijke Kenkhuis, coördinator van Menzis Singelloop. Beluister het fragment hier. En bekijk hieronder de reportage: 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (37%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
830 stemmen