Volledig scherm
Obs De Helmerhoek © Reinier van Willigen

Video | Allerlaatste week basisschool De Helmerhoek in Enschede

ENSCHEDE - Bovenstaande foto zal de geschiedenis in gaan als de laatste schoolfoto van Obs De Helmerhoek. Vanaf het nieuwe schooljaar gaat de school fuseren met de tegenoverliggende Obs De Averbeke.

Bekijk de reportage van TV Enschede hierboven.

De fusie Helmerhoek-Averbeke is ontstaan na bezuinigingen op schoolgebouwen, opgelegd door de schoolbesturen en de gemeente. Maar directeur Lex Vermeer ziet de voordelen. „De nieuwe locatie is groter en heeft een kinderopvang. Kinderen kunnen tot en met de middelbare school op één locatie blijven."

Groep één, twee en drie worden samengevoegd. Hogere klassen blijven nog even apart. Ze zitten wel in dezelfde schoolgebouwen, om aan elkaar te wennen. Het nabijgelegen pand van Cbs Willem van Oranje staat deels leeg en de nieuwe school gaat daar ook gebruik van maken.

De docenten en de besturen werken al een jaar samen. “We hebben flinke stappen gezet. De basisscholen verschillen nauwelijks qua lespakketten en voor de groepen is een regeling getroffen.” Vermeer trekt zich terug. Monique Bouman wordt waarnemend directeur van fusieschool Averbeke-Helmerhoek.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

www.tvenschedefm.nl

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
565 stemmen