Volledig scherm
Belgische investeerder Jacky Scherens van LIFE © Reinier van Willigen

Video | Belgische investeerder wil gigantische groei in Enschede

ENSCHEDE - Het was oud-wethouder en PvdA-raadslid Marijke van Hees die via haar internationale contacten Jacky Scherens van LIFE op het spoor van Enschede zette. De Belgische investeerder ziet veel mogelijkheden voor de stad.

"Marijke heeft me Enschede leren kennen", zei Scherens in het Enschedese stadhuis. "Ik heb inmiddels het DNA van deze aantrekkelijke stad ruimschoots geproefd. Enschede is een sterk merk."

Stadsvloer 50.000 m2 groter
De inwoner van het Belgische Leuven toont zich opmerkelijk enthousiast over de groeiende kwaliteiten van de stad. Hij ziet met de ontwikkeling van de Kop van de Boulevard mooie kansen om de stadsvloer met 50.000 m2 bruto vloeroppervlak te vergroten. "Want nu is het nog zo dat het lijkt of je de stad uitloopt als je bij de busbaan en het SLO-gebouw komt. Terwijl je middenin de stad bent."

Het goede stadsleven
Koopwoningen en sociale huur kan volgens hem prima samen. Het past in de visie van LIFE, wat staat voor Living in a Funky Environment, leven in een 'funky' omgeving. Doelgroepen zijn moderne gezinnen, starters, sociale huurders, vitale gepensioneerden, tweeverdieners en studenten. Mensen die houden van het goede stadsleven. In het gebied komen geen winkels en horeca.

Vernieuwende ontwikkeling
Wethouder Jeroen Hatenboer ziet de betrokkenheid van LIFE als goed nieuws voor Enschede. Hatenboer: “Voorheen kochten we als gemeente zelf alles aan. Nu zitten we in een andere rol. We sturen op kwaliteit en het ruimtelijke programma van de stad en marktpartijen doen de rest. Van actieve grondpolitiek zijn we als gemeente terechtgekomen in een louter faciliterende rol. En zo moet het ook, dat is vernieuwend.

TV Enschede FM nam een kijkje bij de Kop van de Boulevard. Bekijk het fragment hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
© Artist Impression Polo Architects

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
2945 stemmen